Op zoek naar een recept voor aardappelsalade die gemakkelijk en snel te maken is? Probeer dan het volgende frisse recept eens uit….
Ingrediënten:
– 1 tot 1,5 kilo aardappelen
– 2 theelepels groentebouillonpoeder of 2 groentebouillonblokjes
– 2 eetlepels mayonaise
– 6 eetlepels yoghurt
– 1 wortel
– 1 klein uitje
– peper en zout
– eventueel verse peterselie of bieslook
Bereidingswijze:
1) Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
2) Kook de aardappelschijfjes gaar in een pan met water met daarin opgelost de groentebouillon. Daarna afgieten.
3) Laat de aardappelschijfjes helemaal afkoelen. Snijd ondertussen (begin hiermee niet te vroeg!) de ui in stukjes en rasp de wortel.
4) Als de schijfjes koud zijn, mayonaise en yoghurt erdoorheen mengen en de ui en geraspte wortel toevoegen. Naar smaak peper, zout en verse kruiden toevoegen. Hierna eventueel nog verder laten afkoelen in de koelkast en dan… Klaar! Hmm, lekker ’s zomers.
Ook lekker met wat fijngesneden ham erin.