blog placeholder

In dit artikel geef ik een overzicht van de verschillende soorten aardappelen en knolgewassen die er zijn. Ik ben van plan meer lijstjes van voedselsoorten te plaatsen, zie ook mijn eerdere artikelen over de verschillende soorten groenten die er zijn.

De aardappel is Familie van de tomaat, paprika en aubergine.

Maart:              pootgoed gekocht en opgeslagen

April:                grondlos, bemest en pootgoed

September:      oogsten, bewaren in koele schuur

Kookeigenschappen

  • Vastkokend                                        behoud vorm
  • Vrij kokend                                         heel, buitenkant beetje kruimelig
  • Kruimelig/bloemig                              buitenkant kruimelig, kern stevig
  • Zeer kruimelig/zeer bloemig               vast gemakkelijk

 

Soorten aardappels

Roseval                      zachte, delicate smaak                      vastkokend

Truffelaardappel         zoeter, nootachtiger                           vast kokend

Opperdoezer                                                                         vast kokend

Malta                                                                                     kruimelig/bloemig

 

Aardappels

Knolgewassen

Aardpeer                    licht zoet van smaak

Bataat                         zoete aardappel

Cassave                     voedzamer dan aardappel                 bindmiddel

Yam                            tropische wijnstok, rauw giftig

Crosne                        klein uit Japan

 

Meer artikelen over aardappelen/knolgewassen:

Beschrijving van de aardappel

Recept voor heerlijke aardappelsalade

Lekkere aardappelschotel (recept)