In dit artikel geef ik een overzicht van de verschillende soorten aardappelen en knolgewassen die er zijn. Ik ben van plan meer lijstjes van voedselsoorten te plaatsen, zie ook mijn eerdere artikelen over de verschillende soorten groenten die er zijn.
De aardappel is Familie van de tomaat, paprika en aubergine.
Maart: pootgoed gekocht en opgeslagen
April: grondlos, bemest en pootgoed
September: oogsten, bewaren in koele schuur
Kookeigenschappen
- Vastkokend behoud vorm
- Vrij kokend heel, buitenkant beetje kruimelig
- Kruimelig/bloemig buitenkant kruimelig, kern stevig
- Zeer kruimelig/zeer bloemig vast gemakkelijk
Soorten aardappels
Roseval zachte, delicate smaak vastkokend
Truffelaardappel zoeter, nootachtiger vast kokend
Opperdoezer vast kokend
Malta kruimelig/bloemig
Knolgewassen
Aardpeer licht zoet van smaak
Bataat zoete aardappel
Cassave voedzamer dan aardappel bindmiddel
Yam tropische wijnstok, rauw giftig
Crosne klein uit Japan
Meer artikelen over aardappelen/knolgewassen:
Recept voor heerlijke aardappelsalade
Lekkere aardappelschotel (recept)