barbecue

Op warme dagen gaan we in Nederland vaak massaal barbecueën in de tuin. Er zijn natuurlijk ook niet veel dingen lekkerder dan die heerlijke gegrilde smaak aan je vlees en groente. Daarnaast zit je ook nog eens heerlijk buiten in je tuin. Alles bij elkaar een feestje dus. Maar, niet altijd gaat alles goed tijdens het barbecueën. Soms wordt het vlees zwart of is de barbecue niet warm genoeg. Ook kan vlees taai worden als je ze te lang laat liggen. Zo is satéspiesjes écht mals grillen nog een hele kunst. Wij geven je 6 tips van chef-koks voor de perfecte barbecue.

Steek je barbecue op tijd aan

Het lijkt een inkopper, maar echt: er zijn veel mensen die de barbecue pas aansteken vlak voordat ze aan tafel gaan. Het duurt ongeveer een half uur voordat je barbecue voldoende warm is. Doe dit dus voordat je gasten er zijn. Als ze er al zijn en het duurt lang, gaan ze zich vervelen en eten ze alle schaaltjes leeg. Zo kun je ook vooraf alvast wat vlees grillen. Zet dit in de oven met aluminiumfolie erover op een lage temperatuur.

Plaats het vlees er op de juiste tijd op

Plaats het vlees er niet meteen op wanneer je de barbecue net hebt aangestoken. Zo wordt het zwart aan de buitenkant en blijft het rauw van binnen. Meet de temperatuur van het vlees met een thermometer, zo weet je precies wanneer het echt gaar is. Wil jij grote worsten grillen? Gaar ze dan eerst even voor in de pan. Je plaatst ze dan alleen nog even op de barbecue voor een mooi gouden korstje.

Maak optimaal gebruik van de ruimte

Wanneer je vlees bakt, is er vaak ruimte over aan de rand van je grillrooster. Plaats daar bijvoorbeeld pakketjes met gepofte aardappel met kruidenkaas of groentepakketjes. Ook fruit kun je prima grillen. Daarnaast worden broodjes veel lekkerder wanneer je ze even bakt op de barbecue. En vergeet ook zeker de juiste kruiden, marinades of eigengemaakte kruidenolie niet. Deze maken het verschil! Investeer in een goede barbecue in plaats van een opvouwbare goedkope variant. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue van A-Z. Een goede barbecue maakt het verschil!

Gril je citroen mee

Gril ook je citroen en verse kruiden mee. Door een citroen te grillen veranderen de zuren. Ook gaan deze karamelliseren. Dit zorgt voor een compleet andere smaakbeleving. Grill vis niet te lang zodat deze lekker zacht blijft. Ook heerlijk zijn bijvoorbeeld vispakketjes van aluminiumfolie met een paar plakjes citroen of limoen en verse kruiden. Of een zelfgemaakte olie met verse kruiden. Zo trekt de smaak van de citroen en kruiden volledig in de vis.

Bak wat bacon mee

Erg lekker is ook om wat plakjes bacon mee te grillen. Bak deze in een paar minuten mooi knapperig bruin. Verkruimel de bacon daarna in stukjes met wat gebakken uitjes en dressing of saus over je hamburger. En dit is natuurlijk ook lekker over een gebakken biefstuk of kipfilet. Wil je graag nog meer tips lezen over barbecueën? Kijk dan zeker ook even op Barbecue.nl.