vind ons op yelp

Wordt het weer gewoon om een restaurantje te pikken als je onderweg bent? Dan is het uiteraard wel van belang dat je weet waar je terecht kan in een vreemde stad. Maar als jij je smartphone bij je hebt en een van de onderstaande apps hebt gedownload zit je altijd goed. Het gaat er immers om dat je kiest wat bij jou past, net als bij Sim Only en prepaid. Sim Only is een mobiel abonnement, zonder nieuwe telefoon. Je ontvangt dus alleen een nieuwe simkaart. Voordeel daarvan is dus dat jij juist extra uit eten kunt gaan 😉

1. Yelp

Yelp is wellicht het bekendste platform als je een restaurant wilt kiezen. De app bestaat al vele jaren en is gebaseerd op reacties van echte bezoekers. Hierdoor kan je ook in de kleinste dorpjes wel een restaurant vinden dat past bij jouw smaak. Je kan selecteren op soort restaurant bijvoorbeeld Chinees of Hollands. Ook de afhaal- en/of  bezorgservice is beoordeeld. Wil je snel kunnen kiezen, dan is er het sterrensysteem. Vijf sterren is het maximaal haalbare, dus weet je dat je goed zit.

2. Tripadvisor

Deze app is in eerste instantie bedoeld voor hotels en vakantiehuizen, maar er is ook aandacht voor restaurants. Wellicht zijn er minder recensies dan op Yelp, daar staat tegenover dat de beschrijvingen vaak zeer uitgebreid zijn. Heb je de tijd om eens goed te gaan zitten en echt aandacht te besteden aan de plaats waar je straks gaat eten, is Tripadvisor een interessante site. Handig is dat je ook meteen kan zoeken naar bezienswaardigheden in de buurt van je favoriet.

3. Eet.nu

Eet.nu onderscheidt zich door het grote aantal keuzes dat je hebt om te selecteren. De app is dus niet beperkt tot het soort restaurant maar ook de openingstijden, kindvriendelijkheid, toegankelijkheid voor minder-validen, betalingsopties etc. Kortom met Eet.nu hoef je nooit in een restaurant er te laat achter te komen dat je toch liever ergens anders naartoe was gegaan. De beoordeling van de diverse restaurants gaat met sterren en een cijfer van 1 tot 10. Ook de afhaal- en bezorgservice is beoordeeld en dat is uiteraard ook handig in tijden dat corona niet meer aan de orde zal zijn. Inmiddels heeft Eet.nu zich ook ontpopt als een concurrent van Thuisbezorgd en kan je via het platform ook maaltijden bestellen. Zo hoef je niet eens meer te bellen met je prepaid. Met een Prepaid nummer koop je vooraf beltegoed.

4. TheFork

De vroegere naam van dit platform was IENS en dat klinkt je wellicht bekend in de oren. Er zitten meer dan een miljoen recensies in de database dus een goed restaurant kiezen, moet mogelijk zijn. TheFork werkt op postcode, dus met het vermelden van de postcode krijg je een overzicht van de restaurants is je directe omgeving. Bij TheFork hoef je geen account aan te maken om de app te gebruiken. De opties zijn dan minder geavanceerd dan bij het hierboven genoemde trio. Je kunt bijvoorbeeld niet selecteren op soort restaurant. Maak je wel een account aan, dan zijn er behoorlijk veel voordelen aan verbonden. Je krijgt extra informatie en vaak ook kortingen. Het overwegen waard wellicht.

Weet jij al wat je wilt? Kies bewust en laat je goed informeren. Lees ook ons artikel over gezond eten op het werk eens.