blog placeholder

Wie wilt er nu niet onbeperkt kunnen sms-en en met vrienden? Als je eenmaal WhatsApp Messenger hebt ontdekt, zul je niets anders meer willen. Hieronder zal beschreven worden wat het precies is en wat voor mogelijkheden je er allemaal mee hebt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger is een crossplatform berichten-applicatie die je in staat stelt om gratis berichten, afbeeldingen, video’s en geluidsbestanden te versturen. Het is beschikbaar voor de iPhone, Blackberry, Android en Nokia en al deze platforms kunnen met WhatsApp onderling communiceren. De applicatie maakt gebruik van internet en het is vergelijkbaar met PingChat!, je hoeft geen sms-kosten te betalen om berichten naar elkaar te versturen. Als je een onbeperkt internetbundel hebt, is dit dus een ideale manier om kosten te besparen en toch met al je vrienden in contact te blijven! Je kunt de applicatie gratis downloaden en het zoekt automatisch in je contactenlijst naar degenen die de applicatie ook hebben. Je kunt namelijk alleen berichten onderling verzenden als allebei de personen WhatsApp hebben. Daarom zal na installatie WhatsApp je de mogelijkheid geven om iedereen in je contactenlijst op de hoogte te stellen van WhatsApp.

Als je de applicatie eenmaal hebt geïnstalleerd, wordt er eerst om je telefoonnummer gevraagd. Dit is nodig om je telefoonnummer te linken aan je account. Je kunt de applicatie namelijk een ruime tijd gratis uitproberen en daarna zul je ervoor moeten gaan betalen. Zelf heb ik de applicatie rond half maart 2011 geïnstalleerd en voorlopig kan ik nog tot februari 2012 er gratis gebruik van maken, dus je zou bijna kunnen stellen dat het ‘gratis’ is. Verder wordt je telefoonnummer hiermee aan de applicatie gelinkt, zodat je een andere telefoon kunt nemen en je toch je account behoudt.

Hierna kun je gelijk beginnen met berichten verzenden, zelfs naar contacten in het buitenland, als ze WhatsApp hebben. De applicatie zal als het goed is alle contacten die WhatsApp hebben laten zien, zodat je daarmee kunt gaan ‘WhatsApp-en’. Je kunt groepsgesprekken houden, mocht je met meerdere personen iets af willen spreken bijvoorbeeld. Je kunt ook je status instellen, zodat anderen weten of ze je kunnen bereiken of niet. Een paar voorbeelden: Beschikbaar, In de bioscoop, Batterij bijna leeg of Slapen. De standaard status is ‘Hey There! I am using WhatsApp.’. Het is ook mogelijk om een eigen status in te stellen. Verder kun je ook de berichtenwisseling die je met iemand hebt door laten sturen naar je mail, zodat je alles later nog eens terug kunt lezen. Ook is er een zoekfunctie, waardoor je snel in je berichten gericht kunt zoeken.

Een groot voordeel van de applicatie is dat het zeer gemakkelijk werkt en zo goed als gratis is (zolang je een onbeperkt internetbundel hebt). Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken om teveel smsjes te sturen. Ook de mogelijkheid om foto’s en video’s te versturen is erg handig, je kunt dan als het ware alles met je vrienden delen. Een nadeel is echter wel dat anderen ook de applicatie moeten hebben. Het is dus niet mogelijk om met iemand zonder WhatsApp berichten te sturen.

Zelf heb ik WhatsApp op een Samsung Galaxy S en het werkt perfect. Ik kan overal (waar internet beschikbaar is) in contact blijven en het kost me niets. Voor degenen die een smartphone met onbeperkt internetbundel hebben is het een zekere aanrader!