draadloze oordopjes

De oordopjes zoals wij ze kennen, die je in je smartphone moet pluggen om ze te kunnen gebruiken, zien we steeds vaker. Dit komt omdat de bluetooth oordopjes steeds populairder worden. Ga je voor iPhone dan heten ze EarPods, en voor de Samsung heten ze Galaxy Buds maar het komt natuurlijk allemaal op hetzelfde neer. Alleen, wat zijn nou de echte voordelen van deze draadloze oordopjes, en zitten er ook nadelen aan? Dat vertellen wij je in dit artikel.

Geen beperkingen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat ze draadloos zijn, en je daardoor niet beperkt bent in je handelingen. Waar je met gewone oortjes altijd ruzie hebt met de bedrading, bijvoorbeeld wanneer je naar buiten gaat of in huis bezig bent, heb je dat met de draadloze variant natuurlijk niet. Je kunt heel eenvoudig je oortjes in doen, je telefoon in je broek- of jaszak stoppen en verder gaan met je bezigheden zonder dat er een kabel in de weg zit.

Ook tijdens het sporten kan dit heel erg fijn zijn, omdat je dan geen kabel meer voelt trekken aan je oor. Wel kan het zo zijn dat de oortjes uitvallen wanneer je heel intensief aan het sporten bent. In dat geval zijn de oortjes met een neksnoer ideaal, want dit snoer voorkomt dat je oortjes uitvallen.

Geluidskwaliteit van draadloze oordopjes

Er zullen mensen zijn die misschien wat sceptisch zijn tegenover draadloze oortjes, omdat de geluidskwaliteit minder zou zijn. Echter is de techniek tegenwoordig zo goed dat je geen verschil meer hoort tegenover de normale oordopjes met een kabel. Wel is het zo dat er verschil in geluid kan zijn per merk of prijscategorie, maar dit heeft niets te maken met de draadloze oortjes.

Erg gebruiksvriendelijk

Het gebruiksgemak is erg fijn. Binnen enkele seconden zijn de oortjes verbonden met je smartphone, en wanneer je de oortjes vaker hebt gebruikt zal je telefoon ze direct herkennen. Daarnaast ‘tik’ je op de oortjes als je de muziek wilt pauzeren, het geluidsniveau wilt veranderen of naar een volgend nummer wilt gaan. Hiervoor hoef je dus niet eerst je smartphone te pakken. Daarnaast zijn ze ook erg licht, waardoor je vaak niets eens merkt dat je oortjes in hebt.

Een ander groot voordeel is dat je ze natuurlijk ook kunt gebruiken om mee te bellen. Ideaal wanneer je in de auto zit want je kunt er geen boete voor krijgen, maar hoeft ook niet eerst je auto aan de kant te zetten om een gesprek te kunnen voeren.

Batterijduur van draadloze oordopjes

Dat er nu geen snoer meer aan zit betekend dus dat je ze moet opladen, waardoor je ze niet continu kunt gebruiken. Hoe lang de draadloze oordopjes opgeladen moeten worden hangt erg af van het merk dat je hebt. Wel kun je er vanuit gaan dat je met volledig opgeladen oortjes toch zeker vijf uur kunt genieten van muziek. Het opladen duurt vaak twee uur, maar ook dit is afhankelijk per merk.

Lees ook: Wat zijn de beste brokers in Nederland?