blog placeholder

Iedereen kent nog wel de erg populaire telefoon van Nokia: de Nokia 3310 Maar in deze tijd hebben we toch al snel het woord smartphone in de mond. Wat is een smartphone? Hieronder lees je in een korte uitleg wat een smartphone nou precies is, wat je ermee kunt en welke het beste is.

Hoe is de smartphone ontstaan?

Hoe de smartphone precies is ontstaan is niet helemaal duidelijk, er gaan geruchten dat de eerste smartphone al in 1993 op de markt kwam. deze was echter zo duur dat bijna niemand deze kon aanschaffen. wat wel duidelijk is, is dat Apple de smartphone groot gebracht heeft met de komst van de Iphone. dit was een grote stap voorwaarts in de wereld van telefonie.

Dit is de Iphone

 

Wat is een smartphone?


Een smartphone is een mobiele telefoon waarmee je meer kunt dan alleen maar bellen en smsen. Eerdere modellen telefoons zoals de Nokia 3310 hadden ook functies zoals een wekker, kalender en spelletjes, maar deze vallen dan eigenlijk niet in de categorie smartphone. een smartphone is pas een smarthpone als deze bijna dezelfde dingen kan als een computer, het is dus eigenlijk een pc maar dan op zak formaat. Een smartphone draait op een operating system vaak afgekort met os. Een van de bekendste operating systems zijn: ios, android en windows phone. Op zo’n os kun je applicaties ( apps ) installeren, wat je ermee kunt is geheel afhankelijk van welke aplicatie je geinstalleerd hebt.

 

Wat kan ik met een smartphone?

hierboven staat in het kort uitgelegd wat een smartphne is maar wat kun je er nu precies mee? Met een smartphone kun je gewoon bellen en smsen, het is tenslotte een telefoon. buiten bellen en smsen kun  je, zoals hierboven beschreven staat aplicaties installeren. aplicaties zijn kleine programma’s die een bepaalde functie hebben. zo heb je aplicaties voor facebook, je bank gegevens te controleren, muziek te luisteren enzv. er zijn veel gratis aplicaties maar ook aplicaties waarvoor je moet betalen. Met een smartphone kun je ook gebruik maken van internet, erg handig als je even snel iets op moet zoeken. let hier bij wel op dat dit geld kost, vaak als je een smartphone koopt met een abonnement zit het internet er bij de prijs bij inbegrepen.

Wat is de beste smartphone op dit moment?

Dit is een vraag waar eigenlijk geen antwoord op te geven is. Het is een persoonlijke mening. De een zweerd bij de Iphone van Apple en de ander is helemaal fan van Android. het gaat er dus vooral om wat uw persoonlijke voorkeur heeft. je kunt je natuurlijk wel altijd laten informeren wat de voor-en nadelen zijn van een bepaalde telefoon. enkele belangrijke dingen waar bij je op moet letten bij het kopen van een smartphone:

– welke processor zit er in, dual of quad- core

– het scherm

– het os, bijvoorbeeld ios of android

het is en blijft een persoonlijke mening maar de bovengenoemde onderdelen vind ik persoonlijk erg belangrijk.

Hieronder een lijstje van de smartphones die op dit moment HOT zijn:

– Apple Iphone 4s

– htc one x

– Samsung galaxy s 2

– Samsung galaxy nexus

– Sony experia s