blog placeholder

Het eerste Nederlandse telefoonboek werd uitgegeven in 1881. De directe aanleiding daarvoor was de in gebruik name van het eerste Nederlandse openbare telefoon netwerk in Amsterdam. Dit eerste Nederlandse openbare telefoon netwerk, dat door de Bell Telefoon Maatschappij werd aangelegd en geëxploiteerd, bestond uit 49 aansluitingen. Om deze 49 telefoonabonnees met elkaar te kunnen laten bellen gaf de Bell Telefoon Maatschappij het eerste Nederlandse telefoonboek uit die gratis aan deze 49 telefoonabonnees werden verstrekt.

detelefoongids.nl

Telefoongids:

Een telefoongids of telefoonboek is een boekwerk waarin bijna alle telefoonnummers staan van particulieren en bedrijven. Om de telefoonnummers van al die mensen en bedrijven makkelijk op te kunnen zoeken staan ze volgens een vast systeem in alle telefoonboeken. Om te beginnen is ieder  land opgedeeld in telefoon regiodelen. Per telefoon regiodeel is er een telefoonboek. Nederland is opgedeeld in 45 gidsgebieden. In elk telefoonboek staan per gidsgebied de woonplaatsen op alfabetische volgorde ingedeeld. In ieder woonplaats gedeelte staan alle namen van de daar wonende personen en de daar gevestigde bedrijven ook op alfabetische volgorde gerangschikt. Bij iedere persoon of bedrijf staan, in zoverre deze bekend zijn, het adres van iedere persoon of bedrijf, het beroep van iedere persoon of de productbranche van ieder bedrijf, zijn/haar/het mobiele telefoonnummer, zijn/haar/het faxnummer, zijn/haar/het e-mailadres en zijn/haar/het internet adres.

detelefoongids.nl

Eigenaar telefoongids.nl:

De domeinnaam www.detelefoongids.nl is eigendom van de KPN. KPN (voluit Koninklijke KPN N.V.) is leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Het bedrijfsonderdeel van de KPN dat de domeinnaam  www.detelefoongids.nl beheert is gevestigd op de Regulusweg 1, 2516AC in ’S-Gravenhage.

Uitvoering telefoongids.nl:

De praktische uitvoering van de website www.detelefoongids.nl wordt uitgevoerd door het bedrijf De Telefoongids BV gevestigd in Gebouw Jupiter aan de Herikerbergweg 88, 1101 CM Amsterdam. De Telefoongids BV is een online mediabedrijf dat met praktische producten, mensen en bedrijven met elkaar verbindt. De Telefoongids BV heeft een lange geschiedenis met het toegankelijk maken van informatie door technologie. De Telefoongids BV begon in 1881, toen zij de erste papieren gids uitbrachten om de eerste telefonie-abonnees van Nederland in Amsterdam met elkaar te verbinden. In 2003 is De Telefoongids BV verzelfstandigd van KPN en in 2008 is De Telefoongids BV samengegaan met de Gouden Gids. Met de opkomst van internet heeft De Telefoongids BV zich  ontwikkeld tot een online mediabedrijf met producten als websites, zoekmachine marketing en smartphone apps. De Telefoongids BV zorgt  ervoor dat particulieren en bedrijven direct met elkaar in contact kunnen komen doordat zealtijd en overal toegang hebben tot contact informatie.

detelefoongids.nl

Gebruik telefoongids.nl:

Heden ten dage gebruiken ruim twee miljoen mensen de telefoongids en/of de Gouden Gids om een (mobiel) telefoonnummer, een faxnummer, een e-mailadres of een internet adres te vinden.

De combinatie De Telefoongids & Gouden Gids vormen samen de meest complete database van Nederland met relevante informatie over bedrijven, producten, diensten en personen. In deze database staan de gegevens en informatie over 650.000 actieve bedrijven met hun producten en diensten en de adressen en telefoonnummers van 5 miljoen huishoudens.

detelefoongids.nl