blog placeholder

Ben je opzoek naar een nieuwe telefoon? Is je abbonnement afgelopen? De kans is groot dat je nieuwe toestel een smartphone wordt!

Smartphone

Veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone. Je weet wel, zo’n ding waarmee je kunt internetten, e-mailen, what’s appen, navigeren, spelletjes op kunt spelen en niet te vergeten ook nog mee kunt bellen.  Erg handige apparaten dus. De ontwikkeling van die telefoons zijn in razend tempo gegaan. Stuk voor stuk kwamen ze met vooruitgang. Van een niet-kleuren  scherm, naar een kleuren scherm. Vervolgens werden de schermen scherper en mooier. Vervolgens werden ze groter en groter en we zijn nu zover dat we de telefoons ook nog eens via het scherm bedienen. Maar hebben we alleen vooruitgang gezien? Nee, telefoons zijn er niet robuuster op geworden. Een goede ouderwetse ‘koelkast’ konden we nog eens laten vallen op de grond. Je veegde het stof er af en hij was weer klaar voor gebruik. Tegenwoordig kijk je direct na de val of het scherm nog heel is, wat in de meeste gevallen niet het geval is. Helaas wordt valschade niet vergoed door de verzekering en dan zit je met een nogal dure, niet functionerende smartphone waar je vervolgens nog eens minimaal € 100,- kwijt bent voor een nieuw scherm. Of neem het geval dat je software vast loopt. Vroegere telefoons hadden simpele software en dat werkte gewoon. Tegenwoordig zijn het complete besturingssystemen die ons in de gelegenheid stellen om eruit te halen wat er in zit. Keerzijde van de medaille: een grote kans op ‘bugs’ die je telefoon vast laten lopen. Niet handig. Ook heeft de komst van smartphones nieuwe virussen mee gebracht. Virussen die jou telefoon plat leggen of misbruik maken van jou telefoon. Hoe je het ook went of keert, de smartphone heeft ons veel goeds en nieuwe mogelijkheden gebracht die de nadelen er van in een donker hoekje plaatsen.

 Welke smartphone past bij mij?

Als je er over na denkt om een aan te schaffen moet je je opties goed vergelijken. De ene smartphone is de andere zomaar niet. Zo ook het enorme verschil in prijzen. Zo kun je een telefoon van bijvoorbeeld € 100,- kopen, maar er zijn ook toestellen van meer dan € 600,-!!! Als jij de eenvoudigste functies, een beetje internet, what’s app en email wilt, volstaan de goedkoopste smartphones prima. Hou je van alle extra’s die er opzitten en wil je dat alles nog vloeiend loopt ook, dan zul je al snel naar het duurdere assortiment moeten kijken. Als je vooral een telefoon wil die makkelijk te bedienen is en er leuk uitziet, ga dan vooral eens langs bij een winkel waar ze de iphone hebben.