blog placeholder

Overal wordt de galaxy s aangeboden. Bij ieder abbonement, reclame op tv, op internet, in de folders, posters. Je zou er haast gek van worden. Maar is het wel de moeite dat er zoveel reclame wordt gemaakt?

Uiterlijk.

Tja, ik denk niet dat ik deze telefoon nog moet beschrijven. Je wordt er haast mee dood gegooid. Maar toch, even vlot hoe hij eruit ziet. Opzich is het een vrij grote telefoon. 122,4 bij 64,2 mm. Daarin tegen is hij dan wel weer lekker dun, 9,9 mm.

Op je telefoon te beschermen en het uiterlijk te houden zoals het bedoel was zijn er verschillende beschermhoezen. Zo zijn er ook hele dunne die je bijna niet ziet (als hij zwart is tenminste) en ook niet voelt bij gebruik.

Hoe werkt de telefoon.

De telefoon maakt gebruik van een amoled scherm. Dit scherm is erg gevoelig en heeft alleen maar aanraking nodig van je vinger. Hij reageert erg snel en gaat ook soepel over in de verschillende schermen. Verder draait hij op android. Je kunt via internet ook altijd een nieuwe versie op je telefoon zetten van android zelf. Zorg er wel voor dat je dan een versie hebt die van samsung zelf komt. Mochten er iets mis zijn kom je niet in de problemen door een illegale versie. Android is erg gebruikersvriendelijk. Zo ook heeft mijn schoonmoeder het geleerd om het te gebruiken. En die is toch vrij a-technisch. Wanneer een bedrijf dit voor elkaar krijgt hebben ze toch iets goed gedaan.

Android.

Android  werkt erg fijn. Je bent hiervoor een stuk minder geld kwijt dan voor een iphone. Dat is al gunstig op zich. Verder heb je ook nog eens meer vrijheid. Je eigen achtergrond instellen, een klok op je scherm, of juist het weer. Bijna alles is mogelijk. Er zijn al een aantal applicaties (of ook wel apps) voor je op de telefoon gezet. Al het andere dat je wilt hebben kun je halen in de android market, deze staat al op je telefoon. Het grote voordeel van de android market is dat er erg veel gratis apps zijn die je zo kan downloaden. Uiteraard zullen er ook altijd apps blijven waarvoor ze willen dat je betaald. Wel zuller er altijd mensen zijn die deze dan ook weer illegaal uitbrengen, of gewoon simpelweg nabouwen. De apps die gratis zijn bevatten dan wel reclame. Maar dit stoort bijna niet. Je klikt er wel eens per ongelijk op maar dan kun je de website die opent ook zo weer sluiten.

Camera.

Van telefoon hoef je meestal geen goede kwaliteit foto’s te verwachten. Zoem vooral niet te veel in als je een foto bekijkt. Je ziet dan al snel dat deze niet van een erg goede kwaliteit is. Uiteraard is de foto duidelijker wanneer er meer ligt aanwezig is. Ook in het donker (mits er iets van ligt aanwezig is) kan de camera nog steeds objecten herkennen. Dit in tegenstelling tot andere telefooncamera’s. De foto’s die je dan maakt zullen niet scherp zijn maar je hebt wel een idee wat er gaande was.

De batterij.

Over het uithoudingsvermogen van de batterij kun je discusieren. Maar vergeet niet dat een smartphone eigenlijk een kleine computer is. Wanneer je dit vergelijkt met een ‘normale’ telefoon houdt de batterij het inderdaad erg kort vol. Maar het ligt er ook maar net aan wat je doet. Controleer je om de minuut je e-mail en ben je gelijktijdig ook nog muziek aan het luisteren en spelletjes aan het spelen. Tja, dan gaat de batterij erg snel leeg. Ook kan het zijn dat de batterij snel leegraakt zonder dat je de hele dag iets doet. Dan kan het liggen aan een app die op de achtergrond draait. Wanneer je deze dan verwijderd zal je batterij het weer langer volhouden. Bij weinig intensief gebruik houdt je batterij het makkelijk 2 dagen vol. Wanneer je intensief gebruikt maakt zal hij het een dag vol houden. Ben je nonstop bezig, nou ja, dan zie je het vanzelf hoe snel deze leeg loopt. Je hebt hem dan immers toch in je handen.

Zijn er ook nog tegenvallers?

Er zijn nog wat kleine minpuntjes. Soms kan de telefoon was langzaam reageren. Dit komt door de firmware die erop zit. Wanneer er een nieuwe versie uit is kan je deze zoals verteld weer up to date maken. Misschien dat het ‘hakkelen’ daarmee weer enigsinds verholpen is. Daarnaast heb ik het natuurlijk ook gehad over de camera die niet optimaal is. Maar daarvoor, vind ik, moet je dan ook gewoon een foto camera kopen. Die zijn er tenminste voor gemaakt.