blog placeholder

Mijn dochter van 14 heeft een paar weken, in weer en wind, hard gewerkt  op het land. Ze verdiende daar wel lekker € 4,50 per uur mee dus dat verzachtte veel. Ze wist al van te voren waar ze voor werkte want ze moest een Blackberry met prepaid internet. Ze had natuurlijk al wel een gewone prepaid telefoon met een qwerty toetsenbord, die volgens mij al erg op een Blackberry leek, maar daar kon ze niet mee ”Pingen” en “Whatsappen”. En aangezien al haar vrienden alleen nog maar ”Pingen” en “Whatsappen” en dat veel en veel voordeliger is dan SMSen moest zij dus ook een Blackberry.

Onbeperkt internet voor 1 euro

Het moet een Blackberry Curve 8520 zijn:
Ze zou die Blackberry zelf wel even gaan kopen met een vriend maar dat mocht ze niet van ons. Ze was zwaar gepikeerd want dat konden ze best zelf regelen. Maar helaas voor haar moest ze samen met mij naar de telefoon winkel. Ik had haar kunnen overtuigen dat we eerst in twee winkels informatie zouden inwinnen. In de eerste winkel aangekomen zei ze dat ze graag informatie wilde hebben over de goedkoopste prepaid Blackberry. De verkoper antwoordde met de wedervraag “weet je zeker dat je echt een Blackberry wilt?”. Ja, zij mijn dochter want ik moet kunnen pingen met mijn vrienden. “Ok”, zei de verkoper, “dan heb ik twee alternatieven”, “het ene is een Vodafoon prepay pakket met de Blackberry Curve 8520 voor € 119,- en het andere is een Hi prepay pakket met een Blackberry Curve 9320 voor € 149,- . Ik wil graag de Blackberry Curve 8520 zei mijn dochter resoluut. De verkoper zei toen meteen, als je perse een Blackberry wilt zou ik je toch heel sterk adviseren om de Blackberry Curve 9320 te kopen want die is kwalitatief beter en veel sneller. Maar toch ging mijn dochters voorkeur uit naar de Blackberry Curve 8520 want die hebben al haar vrienden ook. We bedankten de verkoper voor de informatie en ik vroeg waarom hij op de beginvraag van mijn dochter meteen “weet je het zeker”had gezegd. De verkoper zei dat hij zelf nooit iemand een Blackberry zou adviseren omdat zijn ervaring was dat Blackberry heel vaak al snel mankementen vertonen.

Onbeperkt internet voor 1 euro

Puber logica:
Onderweg naar de volgende winkel vroeg ik mijn dochter wat ze van de eerste winkel vond. Ze zei het is jammer dat de Blackberry Curve 8520 bij een Vodafoon pakket want volgens mijn vrienden is Vodafoon een slechte provider, ik heb nu een Hi prepay en daar heb ik nooit problemen mee. Ok, zei ik, dus je blijft liever bij Hi en dat toestel is ook nog beter volgens de verkoper. Als je voor de Blackberry Curve 9320 bij Hi kiest betaal ik die 30 euro extra wel. Nee, zei ze, ik vind de Blackberry Curve 8520 mooier. Bij de volgende winkel hadden ze allen het Vodafoon prepay pakket met de Blackberry Curve 8520. We wandelden dus weer naar de eerste winkel en ik bleef op haar in praten. Je zegt zelf dat het Vodafoon netwerk minder goed is en de verkoper zegt dat de Blackberry Curve 9320 die bij het Hi prepay pakket zit veel beter is en toch wil je nog steeds de Blackberry Curve 8520. Mijn dochter besloot haar vriendin te bellen om raad, ze legde de situatie uit en haar vriendin zei “ik denk dat de Blackberry Curve 9320 ook wel goed is hoor”. Teruggekomen in de eerste winkel liet ik mijn dochter vrij in haar beslissing. Ik kies toch maar voor de Blackberry Curve 9320, ook al vind ik hem minder mooi. Een bijkomend was dat ze zo haar Hi prepay simkaart kon overzetten en alleen maar haar internet bundel te hoefde activeren en klaar. Na een kwartier was ze al gewend aan het toestel en toen bij thuiskomst bleek dat haar vriendin de Blackberry Curve 9320 eigenlijk nog mooier vond als de Blackberry Curve 8520 van haarzelf was alles goed.

Onbeperkt internet voor 1 euro

Mijn nieuwe mobiel:
Ik mocht de oude LG mobiel van mijn dochter hebben met de nieuwe Hi prepay Simkaart uit haar nieuwe Hi pakket. Daar bleek 10 euro beltegoed op te staan en dus heb ik mijn dochter daar 10 euro voor gegeven. Ik ging toch eens kijken of ik met dat oude ding ook bij Hi een onbeperkte mobiel internet bundel kon krijgen. Dit bleek wel heel simpel te zijn. Ik moest even een Hi account aanmaken en las daar vervolgens dat ik door gewoon *133# te smsen een hele dag onbeperkt internetten kon. Ik bleek vervolgens op die oude LG mobiel mijn Plazilla cverhalen te kunnen lezen, eenvoudig mijn Gmail te kunnen gebruiken, buienrader te kunnen bekijken, te kunnen twitteren, te facebooken, routes te kunnen plannen met Google maps, streetview te kunnen gebruiken etc. etc. en dat voor mijn maar 1 euro voor een hele dag. Onbeperkt internetten per maand kost maar € 9.95 bij Hi maar dat is niets voor mij want nog voor mijn hele dag onbeperkt internetten voorbij was lag de oude LG mobiel alweer werkloos in de la naast mijn eigen mobiel die ik ook bijna nooit gebruik. Verhalen typen gaat namelijk veel en veel makkelijker op mijn PC, vandaar.