blog placeholder

Je wordt steeds gebeld door een 06-nummer en je weet niet wie het is. Of je wilt iemand bellen, maar weet zijn/haar mobiele nummer niet. Hoe kun je een 06-nummer traceren? Hoe kun je achterhalen wat iemands telefoonnummer is? Of de juiste naam en het adres vinden bij een 06-nummer?

Dit valt in de praktijk niet mee. In Nederland hebben we immers te maken met de wet bescherming persoonsgegevens en een telefoonnummer is nou eenmaal in principe privé. Maar veel mensen maken hun telefoonnummer bekend door ze bijvoorbeeld op een website te plaatsen.

5 Tips om 06-nummers te traceren

1. Zoek op http://www.yournumber.nl/.  Dit zijn online telefoongidsen waarin mensen hun naam met bijbehorend telefoonnummer kunnen registreren. Alleen als iemand zichzelf heeft ingeschreven kun je zijn of haar 06-nummer hierin vinden. Die kans is niet heel erg groot, omdat de meeste mensen zich niet registreren. Ook is de kans groot dat de gegevens verouderd zijn. Veel mensen veranderen van telefoonnummer. Maar je weet maar nooit.

2. Zoek op internet. Als je iemands naam, weet kun je gaan googlen. Sommige mensen zetten hun 06-nummer bij de ‘basic info’ op hun facebookprofiel. Anderen vind je op Linkedin. Wellicht vind je daar een (bedrijfs)nummer als die persoon een eigen onderneming heeft. Als je eventueel ook op een andere manier contact wilt opnemen met iemand kan je een bericht sturen op Twitter, Facebook of eventuele andere Social Media.

wie belt mij?

Het vinden van de juiste naam en adres bij een onbekend 06-nummer:

3. Soms kan het heel eenvoudig zijn. Type het 06-nummer in de zoekbalk van Google en soms verschijnt er al meteen een match. Dit is voornamelijk het geval bij bijvoorbeeld bedrijven of winkels die je hebben gebeld.

4. Zet op je eigen telefoon de nummerherkenning uit, bel zelf het nummer terug en kijk wie er opneemt.

Het is voor particulieren vrijwel onmogelijk om te achterhalen wie er belt met een ‘onbekend nummer’. De beller heeft in dit geval op zijn toestel de nummerherkenning uitgezet. Alleen de provider kan dit uitzoeken. Als je bijvoorbeeld steeds telefonisch wordt lastiggevallen en je weet niet wie het is, kun je dit melden bij je provider. Zij kunnen de betreffende persoon in eerste instantie een waarschuwing sturen. Mocht dat niet helpen dan kun je het nummer blokkeren. Je zult dan geen last meer hebben van ongewenste telefoontjes. Het beste is om dit soort telefoontjes gewoon te negeren. Na een poosje stopt het meestal vanzelf.