Het Amerikaanse leger wilt van Smartphones standaarduitrusting maken tijdens missies.Ze zouden standaard bij de uitrusting moeten komen te staan zoals dat nu bij wapens en de bijhorende munitie het geval is. Natuurlijk blijven deze ook naast de smartphone behouden en hoeven de Amerikaanse militairen niet enkel met een i-Phone of i-Pad op pad.
6-weken programma
Het Amerikaanse leger heeft een zes-weken-testing samengesteld om het belang en de nuttigheid van de smartphone (of zelfs pads) te testen. Deze ging van start op 6 juni 2011 en werd natuurlijk eerst uitgetest op traningsgronden in de staten New Mexico en in Texas.
De test was zeer succesvol. De legerofficieren beslisten dat de eerste lading smartphones voor militairen mochten worden geproduceerd en dat de eerste soldaten deze zullen ontvangen tegen het einde van 2011. Zo kan de inmiddels verouderde apparatuur vervangen worden.
Meer dan 300 soorten werden getest waaronder de Android, de i-Phone, de i-Pads en ook die van Dell en HP. Uiteindelijk bleken ze wel niet allemaal even succesvol.
SMS
Het leger zal de smartphones vooral gebruiken om gecodeerde berichten te versturen naar de basis. Ook voor GPS navigatie zullen deze kleine stukjes technisch vernuft zeer handig zijn. Als laatste punt kunnen ze ook dienen om gewone verslagen af te leveren en elektronisch te stockeren.
De jonge soldaten groeiden op met deze soort technologie en zullen er dan ook snel mee overweg kunnen. Best dat ze natuurlijk niet met hun vriendin aan het chatten zijn als er één der vijanden net achter zich in de struiken zou schuilhouden.
Goedkoper maar met moeilijkheden
Het is voor het leger goedkoper om een reeds bestaande prototype en bijhorende software aan te kopen, dan zelf één te laten ontwikkelen. Uiteindelijk stimuleert dit ook nog eens de economie. Iets wat ze in Amerika wel kunnen gebruiken (dd.01/08/2011).
Doordat ze bestaande software kopen, krijgt het leger met enkele moeilijkheden af te rekenen. Zo moeten ze in het midden van de woestijn geen signaal verwachten van Base. Ook in overzeese gebieden is een transactie niet gewaarborgd. Ook zou de bestaande software moeten worden afgesteld naar de huidige transmissie-software dat het leger vandaag de dag gebruikt.
Ze schakelen toch best de Twitterfunctie uit!