blog placeholder

Het komt geregeld voor dat je telefoon je muziek, foto’s en apps opslaat in het geheugen of de USB-opslag van je telefoon. Dit kan erg nadelig zijn omdat je apparaatgeheugen en -opslag dan erg snel volraken. Een SD-kaart wordt aangeschaft met de intentie om meer bestanden te kunnen opslaan in je telefoon. Maar ja, wat heb je er aan als dit niet automatisch gebeurd? In dit artikel geef ik een korte uitleg hoe je het snel en gemakkelijk kunt doen.

Als het goed is heb je bij het aanschaffen van je telefoon een USB-kabeltje erbij gekregen. Zo niet, dan is deze aan te schaffen bij een winkel zoals MediaMarkt. Het is een zwarte kabel van zo’n 25 cm lang waarmee je bestanden van je telefoon naar je laptop of pc kunt transporteren. Ook kan deze kabel gebruikt worden om je telefoon op te laden via je laptop/pc. 

Verbind je mobiele telefoon via deze kabel met een pc of laptop. Je telefoon zal dan als het goed is aangeven dat je per USB aangesloten bent met je computer. Selecteer de button USB-opslag aansluiten. Na dit te hebben gedaan verschijnen er 1 of 2 mapjes op het bureaublad van je computer. Nu is de opslag van je mobiel verbonden met je computer. 

Wanneer er 2 mapjes verschijnen staat het ene mapje voor de USB-opslag van je mobiel en het andere mapje voor de SD-kaart. De 2 mapjes bestaan weer uit submapjes (zoals een mapje voor camera-afbeeldingen, WhatsApp-afbeeldingen en video’s). Het is misschien even uitvogelen welke van de submapjes de opslag van je SD-kaart moet voorstellen aangezien deze niet altijd zo heet. 

Wanneer je eenmaal het mapje van je SD-kaart gevonden hebt is het alleen nog maar een kwestie van kopiëren en plakken. Kopieer de bestanden uit de USB-opslag van je telefoon en gooi ze in het mapje die de opslag van je SD-kaart representeert. Dit kan enkele minuten duren, afhangende van de totale grootte van de gekopieerde bestanden. 

Wanneer de bestanden eenmaal zijn gekopieerd kun je deze verwijderen uit je USB-opslag. Ze staan nu veilig opgeslagen op de SD-kaart van je telefoon en er is weer meer ruimte vrij gemaakt in de rest van de telefoonopslag. 

Als er 1 mapje verschijnt op het bureaublad is deze opgesplitst uit meerdere mapjes. Het mapje voor de SD-kaart zit hier ook ergens tussen als het goed is. Het is dan slechts ook een kwestie van het juiste mapje vinden en daar de bestanden van je USB-opslag naar te transporteren. 

Als je apps wilt verplaatsen naar je SD-kaart vergt dit iets meer tijd. Hiervoor zul je de app App 2 SD Free moeten downloaden in de PlayStore. Deze app geeft aan welke apps van je telefoon verplaatsbaar zijn naar je SD-kaart wanneer je deze gedownload hebt. 

Als je computerbestanden op je SD-kaart wilt zetten kun je het beste de SD-kaart in je computer doen zodat hiervan een mapje verschijnt op je bureaublad of in Mijn computer. Bestanden van je computer kun je dan naar je SD-kaartmapje kopiëren.