blog placeholder

Binnenkort zal de zin “Ik heb iets in mijn tand” – in plaats van angst op te roepen voor  een  wortelkanaal behandeling of iets dergelijks – kunnen verwijzen naar de nieuwste draagbare draadloze telefoon technologie. Het gaat hier om een nieuw ontwerp voor een tand implantaat dat digitale signalen ontvangt van radio’s en mobiele telefoons. Het mobiele telefoon implantaat is ontworpen door Jimmy Loizeau en James Auger, werkzam bij het bedrijf Research Associates van het MIT Media Lab Europe. Het mobiele telefoon implantaat werd voor het eerst getoond in het Science Museum als  deel  van de tentoonstelling  van “toekomstige producten”. Een toonaangevende  tentoonstelling die wordt ondersteund door de National Endowment for Science, Technology & the Arts. 

mobiele telefoon implantaat

Hoe ver willen we gaan:
Het mobiele telefoon implantaat roept bij een aantal mensen als reactie de vraag op “hoe ver willen we gaan met het gebruik van biotechnologie in ons lichaam”. Deze vraag ontmoedigd de ontwerpers en de fabrikanten echter niet. In de prospectus van het mobiele telefoon implantaat prijst de fabrikant het mobiele telefoon implantaat als volgt aan: “ de mogelijkheden zijn eindeloos”, aldus het bedrijf Research Associates. Met je kaakbeen als  antenne en je hoofd als  ontvanger set, kun  je met je mobiele telefoon implantaat telefoneren, de wekker horen zonder dat je je partner wakker maakt, op je favoriete muziek afstemmen,  en zelfs beursinformatie ontvangen terwijl je aan het sporten bent.

mobiele telefoon implantaat

Kleine ingreep:
De integratie van het  mobiele telefoon implantaat technologie is een relatief kleine ingreep. Er wordt een micro-trillingen apparaat en een draadloze ontvanger geïmplanteerd in een natuurlijke tand tijdens een routine tandheelkundige ingreep. De digitale signalen worden omgezet in audio en deze geluiden worden van de tand aan het middenoor doorgegeven door  middel van bot resonantie. Het bedrijf garandeert dat je je geen zorgen hoeft te maken over een zoemende mond en dat het ontvangen geluid gegarandeerd volledig discreet blijft. De vibraties zijn namelijk op moleculair niveau, zodat de gebruiker alleen puur streaming geluid in zijn bewustzijn ervaart en er geen geluid buiten het hoofd waarneembaar is.

mobiele telefoon implantaat

Werking:
Het implantaat is ontworpen om in combinatie te werken met ofwel een speciaal apparaat of een aangepaste mobiele telefoon die de lange afstand signalen opvangt en dit signaal vervolgens via een lokaal signaal aan de tand ontvanger doorstuurt. Het mobiele telefoon implantaat kan volledig worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. De ontvangst kan worden in-en uitgeschakeld met behulp van het speciale ontvangst apparaat of de aangepaste mobiele telefoon. Een maximale controle van het ontvangen en rechtstreeks in de hersenen weergegeven geluid is van het grootste belang want door ongewenste geluiden en  informatie rechtstreeks in de hersenen van de gebruiker zou technologische schizofrenie veroorzaken. Voor grote volume liefhebbers, kan de technologie worden geïmplanteerd in een aantal kiezen. Met meer dan één mobiele telefoon implantaat  geïmplanteerd kan een “surround sound”-effect worden gecreëert, een beetje zoals het hebben van veel luidsprekers in je auto.

mobiele telefoon implantaat

Lage kosten:
De geschatte kosten van het implantaat zijn vrij laag omdat de tandheelkundige ingreep vrij basic is en er maar een minimale hoeveelheid hardware nodig is. Het risico op gezondheidsproblemen is minimaal, ongeveer hetzelfde als de risico’s veroorzaakt door het gebruik van mobiele telefoons. De tand zal naar verwachting in de nabije toekomst beschikbaar zijn op de markt. Het gebruik van het mobiele telefoon implantaat biedt een ‘darwinistische’ voordeel aan de gebruiker omdat ze een biologisch voordeel krijgen ten opzichte van hun concurrentie wat in dit unieke geval niet ontstaan is door een willekeurige mutatie, maar door een nieuwe technologie.