blog placeholder

001 Samsung Galaxy S3 mini

Er zijn maar weinig jongeren met een Samsung telefoon waar geen barst in het glas zit. Dit is namelijk zo voor elkaar, één keer ongelukkig stoten of een keer laten vallen en het is voor elkaar. Diverse aanbieders, waaronder Media Markt, adverteren daarom met goedkope glasreparatie van je Samsung telefoon. Je hoort de laatste tijd dagelijks de Media Markt reclame op de radio en televisie waarin ze glasreparatie voor je Media Markt aanbieden vanaf € 69,-. Als onwetende leek denk je natuurlijk dat dat goedkoop is maar je kunt het eenvoudig zelf doen voor maar € 7,-

002

003

Waarom zelf het glas vervangen van je Samsung telefoon:
€ 69,-. Betalen voor het vervangen van het glas van je Samsung telefoon is alleen de moeite waard als je een zo goed als nieuw toestel hebt. Als je, zoals ik, de twee jaar oude Samsung Galaxy S3 mini van je dochter wilt laten repareren is dit echter veel te duur. Het blijkt namelijk dat haar twee jaar geleden voor € 240,- aangeschafte Samsung Galaxy S3 mini nu voor slechts € 50,- op Marktplaats te kust en te keur te koop is. Daarom loont het repareren van het glas voor € 69,- dus niet.

004

Hoe leer je zelf het glas van je Samsung telefoon vervangen:
Ik leefde in de veronderstelling dat het vervangen van het glas van de Samsung Galaxy S3 mini van mijn dochter specialisten werk was waar je speciaal gereedschap voor nodig hebt. Omdat het laten repareren van het glas voor € 69,- geen optie was ben ik op internet gaan zoeken naar een instructie video voor het repareren van het glas van een Samsung Galaxy S3 mini. Er blijken hiervan heel veel video’s op YouTube te staan en na er een paar bekeken te hebben kwam ik tot de conclusie dat iedereen met een normaal paar handen en ogen het kan.

005

Hoe kun je zelf het glas van je Samsung telefoon vervangen:
Om het glas van je Samsung telefoon te vervangen heb je een föhn, een mooi glad, scherp, stevig mes, sticker verwijder vloeistof met een schone katoenen doek en een zelfklevend nieuw glasfront nodig. Vervolgens haal je voor de veiligheid de batterij uit je Samsung telefoon en verwarmt het glas aan de bovenkant waar je begint met de föhn gedurende 20 seconden. Dan moet je heel voorzichtig de punt van je mes aan de rand goed horizontaal onder het glas zien te drukken. Zodra je een beginnetje hebt moet je steeds het glas een stukje verwarmen en het mes voorzichtig, goed horizontaal verder duwen zodat het glas losgaat. Je herhaalt dee werkwijze tot al het glas is verwijderd. Je moet onderaan bij de menu en de returnknop heel goed verwarmen en heel voorzichtig doen want daar zitten twee losse draadkabeltjes die je niet moet beschadigen. Als al het glas goed verwijderd is moet je de display goed schoonmaken met een in sticker verwijder vloeistof gedrenkte katoenen doek. Als het telefoon oppervlak goed schoon is haal je het nieuwe glasfrontje uit het cellofaan en legt het exact op de juiste plaats op de telefoon. Druk het glas vervolgens voorzichtig, vooral aan de zijkanten, aan en klaar is Kees.

006