blog placeholder

De Sony Trinitron televisie is nog steeds één van de beste televisies. Qua beeldkwaliteit doet hij niet onder voor de meeste LCD, LED en plasma televisies die momenteel op de markt zijn. De Sony Trinitron televisie is wel zwaarder en groter dan vergelijkbare hedendaagse grootte TV’s. Als je echter de ruimte hebt zul je zodra je hem op zijn plaats hebt gekregen meer dan blij zijn met het beeld. En zolang je de ruimte hebt is de Sony Trinitron net wat je zoekt in een TV.

Waarom een andere televisie?
Deze week hebben we de meer dan 25 jaar oude Aristona televisie van mijn zoon weg gedaan omdat hij niet meer met de afstandsbediening te bedienen was. De Aristona televisie was dus niet stuk maar omdat mijn zoon meestal vanuit zijn bed televisie kijkt kwam het steeds vaker voor dat hij hem de hele nacht aan liet staan omdat hij niet uit zijn bed wilde opstaan om de televisie uit te zetten. Dit zorgt niet alleen voor onnodig stroomverbruik maar wat nog belangrijker is, een oude beeldbuis televisie  geeft een grote kans op brand.

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?
In een paar jaar tijd is het televisie landschap enorm veranderd. De televisies zijn niet alleen platter geworden maar ook veel groter. Hierdoor zijn de oude beeldbuis televisies die een relatief klein beeldoppervlak hebben ten opzichte van hun volledige formaat volledig in onmin geraakt. Dat is de reden dat je een prima Sony Trinitron televisie tegenwoordig voor maar 5 euro kunt kopen via Marktplaats.

Sony Trinitron televisie

Waarom voldoet een Sony Trinitron televisie nog goed?
De meeste mensen denken dat een LCD of een LED televisie meer kijkplezier geeft. Dit is echter niet het geval. Je kijkplezier wordt namelijk bepaald door het programma of de film waar je naar kijkt. Het maakt namelijk voor je kijkplezier niets uit of je een goed programma of een goede film kijkt op een oude of op een nieuwe televisie. De meeste mensen willen ook een, liefst zo groot mogelijke,  LCD of een LED televisie omdat ze denken dat de beeldkwaliteit beter is. Ook dit is echter betrekkelijk. Absoluut gezien is de beeldkwaliteit van een LCD of LED televisie wel beter maar na een maand heb je er geen erg meer in. De uiteindelijke beeldkwaliteit wordt namelijk niet door de televisie bepaalt maar door de hersens van de kijker. Je hersens corrigeren namelijk automatisch het getoonde  televisiebeeld naar het door de hersens verwachte beeld. Dit fenomeen was vooral goed te zien bij mensen die als eerste een breedbeeld televisie hadden. Omdat er de eerste jaren geen breedbeeld uitgezonden werd, werd alles opgerekt. De eigenaars van de eerste breedbeeld televisie zagen dit echter na een paar weken niet meer omdat hun hersens het beeld in hun hoofd corrigeerde. Uit deze waarneming kun je opmaken dat de beeldkwaliteit van veel minder belang is dan de meeste mensen denken. Daarom voldoet een oude Sony Trinitron televisie nog uitstekend.

Sony Trinitron Mental 3D televisie