blog placeholder

Na een tijd wachten is het dan zover, de bada 2.0 update is beschikbaar voor de Samsung Wave. Veranderd er nu veel?

Het is zover:

Twee dagen geleden was het dan zover, na vele malen op internet kijken of en wanneer de bada 2.0 update beschikbaar zou komen voor de Samsung Wave.. Nu kon ik de update dan eindelijk op mijn telefoon gaan installeren.

Update starten:

Helaas heb ik niet de beste ervaringen met het update programma van Samsung dus ik had mijn twijfels of het allemaal wel ging lukken. Samsung kies zoals het update programma heet, heeft bij mij regelmatig ergernissen opgeroepen doordat die niet goed samen met mijn telefoon communiceerde. Echter ging het deze keer opmerkelijk goed. Kabeltje in mijn telefoon en aan de andere zijde in de usb poort van mijn pc. Telefoon werd na ongeveer 15 seconden herkend en het update proces kon dus gaan beginnen.

Allereerst werd er door Samsung de benodigde informatie gegeven over het updaten van het toestel en dat de batterij goed geladen moest zijn om te voorkomen dat die uit zou vallen tijden het updateproces. Vervolgens netjes op aanwijzing van het Kies programma een volledige back-up gemaakt van het toestel.

Na de back-up is het dan zover, de update gaat starten en er verschijnt een simpele update afbeelding op mijn telefoon. Via Kies is goed te volgen wat de huidige status is van de update. Na zo'n 5 minuutjes is de update netjes geinstalleerd en de telefoon start automatsch opnieuw op.

Eerste ervaringen met Bada 2.0 op Samsung Wave

Wat mij opvalt is dat het opstartloge van Bada al is veranderd, in mijn ogen ziet het er wat professioneler uit. Vervolgens kom ik bij een lock-screen uit van mijn telefoon. Deze is nieuw voor mij want ik had eerst een pincode om mijn telefoon te unlocken. Het lock-sreen ziet er nu uit zoals bij vele android toestellen, je schuift een balkje een bepaalde kant op om het scherm te unlocken.

Vervolgens kom je op het homescreen van de telefoon. Deze is niet heel erg veel veranderd, maar wat direct opvalt is, dat is gekozen voor een wat meer algemene lay-out voor een mobiel besturingssysteem. Zo heb je nu een soort van applicatie tegels net zoals bij de iPhone en Galaxy telefoons. Ook zijn de Widgets aangepast en komen nu een stuk mooier uit op het scherm van de Samsung Wave.

ChatOn:

Als ik verder ga kijken in het menu van mijn telefoon valt op dat er automatisch een app is geinstalleerd die ik voorheen niet had. Het gaat om het programma ChatOn. Dit is een soort van Whatsapp versie maar dan van Samsung. Ik besluit me hier aan te melden en voeg wat mensen toe die deze applicatie ook kunnen installeren (Android en IOS gebruikers). Het werkt best wel goed en het is een goed alternatief voor Whatsapp wat samsung helaas niet op Bada aanbied.

Opvallend:

Wat mij verder positief opvalt is dat mijn telefoon wat meer reactief lijkt op aanrakingen en de batterij lijkt wat langer mee te gaan dan anders. Of dit alleen voor mijn gevoel is weet ik niet maar heb de update dan ook pas 2 dagen in bezit.

Tot slot:

Ik ga me komende dagen nog wat verder verdiepen in mijn telefoon en kijken of er nog meer veranderingen zijn doorgevoerd. In dat geval zal ik hierover nog wat extra's posten.