blog placeholder

Het is een interessant verschijnsel dat honden van dezelfde sexe de neiging hebben met elkaar te gaan vechten dan twee honden van de tegenovergestelde sexe. Als honden van tegenovergestelde sexe met elkaar vechten gaat het gewoonlijk over zaken zoals territorium of dominantie.

Om te begrijpen waarom honden vechten, moet we eerst goed begrijpen hoe een hond zijn of haar wereld ziet. Honden denken in termen van roedels en speciaal aan de hierarchie in een roedel. De honden die hoger in de hierarchie zitten, kunnen als eerste eten, hebben het recht om als eerste te paren en hebben de beste plaats om te slapen. Daarom zie je vaak dat in onze huiselijke wereld honden vaak vechten over het voer, voor het recht om te paren, voor aandacht van zijn of haar baasje of zelfs hun huis of territorium verdedigen. 

Er zijn ook andere factoren die ertoe kunnen leiden dat sommige honden meer de neiging hebben te gaan vechten. Een van de grootste redenen waarom sommige honden meer dan andere vechten ligt aan het ras en hun opvoeding. Sommige rassen op grond van hun ras en sommige door hun aard, hun instinct en verleden hebben meer de neiging meer aggressief te zijn en zijn meer vatbaar om te vechten. Jammer genoeg zijn er sommige hondenbezitters die misbruik maken van deze natuurlijke instincten van het ras en trainen de hond om nog meer agressief en meer bereid tot vechten te maken.

Een andere reden waarom sommige honden de neiging hebben om te vechten ligt aan hun gebrek aan socialisatie en training. Een hond die niet in voldoende mate is gesocialiseerd of getraind zal sneller bang worden in de aanwezigheid van andere honden later in zijn leven. Een natuurlijke antwoord op angst is het tonen van agressie en dus potentieel een gevecht. Dit is waarom het essentieel is uw hond uitgebreid te socialiseren, speciaal in de eerste 16 weken van hun leven. Het idee is uw hond te socialiseren met zoveel mogelijk honden en mensen.

Het is ook nodig dat u uw hond laat wennen aan zoveel mogelijk omgevingen, zodat uw hond bekend raakt en zich meer op zijn gemak gaat voelen met wisselende omgevingen. Het is uiteraard ook essentieel dat uw hond volkomen getraind is op gehoorzaamheid. Dit is nodig om er zeker van te zijn dat u complete controle heeft in elke situatie.