blog placeholder

(Bovenstaande Video door mijzelf gefilmd.)

Ik heb al een tijdje een vogelspin in huis van het soort Grammastola Rosea.(ook wel bekend als Rose hair of de afkorting G.Rosea.)

hier wou ik graag wat plaatsen over de verzorging en dat dat lang nog allemaal niet zo precies hoeft als overal op internet gemeld staat betreft luchtvochtigheid en dergelijke.

spin (G.rosea) vasthouden in mijn hand

(Foto ook gemaakt door mijzelf, vasthoudend.)

Gedacht aan een vogelspin?Hier heb ik mijn spin (G.rosea) in mijn hand

maar bang dat het regelen van de luchtvochtigheid en temperatuur te moeilijk wordt?

Ik heb zelf ondervonden dat het soort Grammastola rosea daar niet veel op uit doet. Aangezien die van mij zo gezond als wat is en het goed doet.

Daar komt ook nog is bij dat een “G.rosea” om het maar even korter te noemen, ook nog een van de rustigste vogelspinnen zijn die niet moeilijk doen om vastgehouden te worden! Dus dat is ook leuk.
(Let er wel op dat als u dit doet u er zich bewust van moet zijn dat u gebeten KAN worden, dan komt dit nooit als verassing.)

De beet zelf is niet gevaarlijk voor een mens en komt overeen met een wespensteek qua sterkte. wel wordt er overal aangeraden dat als u allergisch bent voor wespensteken je ze beter niet kan houden!
(persoonlijk denk ik dat u ze wel kan houden MAAR ze dan niet moet gaan vasthouden, maar het wordt absoluut niet aangeraden.)

Nu even over voeren, luchtvochtigheid en temperatuur.

Voeren:

Ik zelf doe de spin 1x per week 2 krekels in het terrarium en krekels vind ik uiterst irritant. Ze springen overal heen en het lukt mij gewoon niet om ze fatsoenlijk in het terrarium te krijgen.
Hier heb ik op gevonden ze eerst ongeveer een half uur in de koelkast te stoppen. Hier worden ze rustig van en springen ze niet meer.
(soms kan het lijken of ze dood zijn, maar zodra ze weer opwarmen bewegen ze weer en alles) Vervolgens pak ik ze met een pincet  uit het krekelbakje en zet ze in het terrarium.

 

Luchtvochtigheid:

Op de luchtvochtigheid hoeft in principe niet echt op gelet te worden maar word wel aangeraden, de Grammastola Rosea komt uit het woestijn gebied en houdt van een droge grond. (droog turfstrooisel of iets dergelijks) 

de luchtvochtigheid kan het beste wel op gelet worden natuurlijk.
Maar als u geen luchtvochtigheidsmeter hebt. (die ik ook niet heb)
gaat het ook prima als u gewoon een laag bakje water in het terrarium zet. (waaruit de spin zo nodig ook uit kan drinken) Als dit leeg is weer nieuw water indoen.

zo doe ik het en dat gaat pima.

 

Temperatuur:

het beste is zo tussen de 25 en 30 graden,
maar ze kunnen wat hebben en kamertemperatuur is prima.

(kamertemp. zit meestal zo rond de 21 a 22 graden en dit is warm zat voor de G.rosea) dus een warmtelamp is niet nodig maar kan wel.

ik hoop dat ik voor mijn eerste bericht genoeg heb uitgelegd en ik hoop ook dat ik u heb overgehaald een G.rosea te halen.

 

Het is leuk ZEER goedkoop in onderhoud.
3 a 4 euro per maand in mijn omgeving: Overijssel, dorpje Wierden (in de buurt van almelo) en makkelijk te houden.