blog placeholder

in dit artikel vertel ik hoe je snel en eenvoudig je nieuwe pup zindelijk kan maken.

het kost wel inzet, maar ik ga ervan uit dat jij tijd en gedult heb om je nieuwe beste vriend zo goed mogelijk op te voeden.

Een puppy kopen is natuurlijk heel erg leuk.

eenmaal thuis denk je dat je jou beste vriend voor het leven gevonden heb.

natuurlijk kan dit zo zijn maar, voordat je echt kan gaan genieten moet je hem of haar wel goed opvoeden.

het eerste natuurlijk: zindelijk maken.

misschien niet het leukste klusje maar wel noodzakelijk.

hoe doe je dat nou ?

er zijn 7 tips die ik u nu al kan geven.

tip 1: waakzaamheid, houd u pup in de gaten. hij mag zijn behoefte niet doen op een plekje waarvan u dat niet wilt.

als hij toch op dat plekje zijn behoeft vaak doet dan gaat hij denken dat het daar ook mag.

u kunt als hulptechniek uw hond ook in huis aanlijnen en als u bijvoorbeeld tv kijkt de hond aan de tafelpoot te binden. echter als u uit de kamer weg loopt maak de hond eerst los en laat hem eert uit.

tip 2: timing, neem u pup mee naar buiten als hij gegeten heeft (ongeveer na 15 min), geslapen heeft,vlak voor het slapen, na het spelen en als hij mee geweest is in de auto.

tip 3: kleine blaas, let u goed op als uw hondje een kleine blaas heeft (zoals kleine hondjes).

de tip is: als uw hond bijvoorbeeld: 2 maanden oud is, hij zijn behoefte 2 uur op kan houden.

let wel elke hond is weer verschillend.

tip 4: zelfde plekken (associatie), door telkens naar de zelfde plek te gaan waar de pup zijn behoefte mag doen gaat hij dit associëren met dat als hij zijn behoefte daar doet u hem beloont.

houd ook zoveel mogelijk de zelfde tijden aan.

tip 5: houd zijn bewegingsruimte klein, mocht u weg moeten om wat voor reden dan ook en uw pup moet thuis blijven, zorg dan dat hij niet het hele huis ter beschikking heeft. doet u dit wel is de kans groot dat als u thuis komt uw huis 1 grote puinbak is van ontlasting. en kunt u met uw training overnieuw beginnen.

tip 6 ga altijd met hem mee, blijf in de buurt van de pup als hij zijn behoefte gaat doen. de kans is namelijk groot dat hij nerveus word als hij niet bij u in de buurt is.

doet hij zijn behoefte buiten beloon hem dan met een koekje of een hele hoge stem met BRAAF !!!!!! en een aai over zijn kop.

tip 7 : doorzetten en heb geduld, het zal gerust een tijdje duren voordat uw hondje door heeft dat hij in huis zijn behoefte niet mag doen. hij zal zo nu en dan een ongelukje in huis hebben tot dat hij ongeveer 6 maanden is.

doet hij in huis toch zijn behoefte zorg dan dat u hem betrapt en roep streng nee of spuit 1 straaltje water op zijn kop met waterpistooltje (kleintje uiteraard hij moet schrikken niet pijn gedaan worden.)

ik hoop dat u wat aan deze tips heeft.

bedenk goed een pup kost erg veel tijd maar is zeker de moeite waard.