blog placeholder

Een kitten is natuurlijk ontzettend leuk, maar is het alleen maar rozegeur en maneschijn? Wat kun je precies verwachten van een kitten? In dit artikel zullen we verschillende aspecten, van het hebben van een kitten, bespreken.

Op zoek

U heeft besloten een kitten in huis te nemen, maar waar ga je een gezonde kitten vandaan halen? Wanneer u niet veel geld ter beschikking heeft en u kunt geen raskat kopen, dan is een kitten uit het dierenasiel misschien een goede oplossing voor u. Een kitten uit het dierenasiel heeft de eerste 3 maanden nog nazorg. Daarbij behoren ook de spuiten die ze nog moeten krijgen. Dit wordt dan geheel kosteloos gedaan. Ook is de kitten gechipt wanneer u de kitten uit het dierenasiel haalt. Een kitten uit het dierenasiel wordt voordat hij of zij naar u gaat nog geheel gecontroleerd door een dierenarts en hierdoor weet u dat de kitten gezond is. Kijkt u zelf natuurlijk ook altijd goed naar de gezondheid. Het is altijd belangrijk om o.a. de oogjes te controleren en het neusje.

Eenmaal thuis

Eenmaal thuis zal een kitten even moeten wennen. Zonder broertjes en zusjes is het natuurlijk even onwennig en dan ook nog eens een onbekende omgeving.
geef de kitten de tijd om alles te verkennen en dwing ze niet teveel om te doen wat u verwacht. Wanneer een kitten eenmaal gewend is (en dit is vaak vele malen sneller dan bij een volwassen kat), dan speelt en knuffelt hij of zij toch wel met u.
Kittens vinden het vaak heerlijk om in uw nek te liggen. Waarschijnlijk voelt dit lekker vertrouwt en warmte is nog belangrijk voor ze. Vooral als ze nog erg jong zijn.
Laat aan uw kitten weten waar de kattenbak is en waar hij of zij de krabpaal kan vinden. Wanneer uw kitten nog geen krabpaal gewend is, zal u merken dat hij of zij ook aan andere meubelen zal proberen te krabben. Dit kunt u corrigeren door de kitten naar de krabpaal te brengen en zijn/haar pootjes met de kussentjes tegen de paal aan te wrijven. Hierdoor wordt zijn/haar geur afgegeven op de paal en zal uw kitten naar verloop van tijd begrijpen dat hij/zij daaraan moet krabben i.p.v. uw meubels. Helaas kan dit lang duren bij sommige kittens en u moet hierin dan ook volhardend zijn.

Puberteit

ja, u leest het goed. Uw kitten kan ook in de puberteit komen. Hierin zijn ze nog eigenwijzer dan ze al kunnen zijn. U zult volhardend moeten zijn in het afleren van gedrag dat u niet tolereert (zoals het krabben aan uw meubels). Ook komt het weleens voor dat uw kitten aan uw broek gaat hangen. Misschien schattig als ze klein zijn, maar ziet u al een volwassen kat aan uw broek hangen?
Het slopen van een plant is ook niet abnormaal voor een kitten in de puberteit. Ze zien er lief uit, maar u moet ze genoeg speeltjes en afleiding geven om geen kattenkwaad uit te halen.

Liefde

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het geven van een liefdevol en warm huis. Een kitten is ontzettend leuk, maar met dit artikel bent u nu gewezen op de eventuele nadelen van een kitten. Veel mensen onderschatten de nadelen die u ook kunt hebben met een jonge kat.

Heb u geen tijd, geen zin o.i.d. om een kitten juist op de voeden, dan is misschien een volwassen kat een goede oplossing voor u als u toch graag een kat wil. Een volwassen kat kunt u ook nog dingen aan- of afleren als u dat zou willen, ook al zeggen mensen vaak van niet.

Er zitten vele lieve volwassen katten in het dierenasiel. U hebt niet meer de zorgen die u heeft met een kitten.

Een kitten blijft maar voor even klein en schattig. Al snel kunt u een klein duiveltje in huis hebben. Wat ook erg leuk kan zijn, als u er de tijd en zin voor heeft.

Keuze

Denkt u goed na over uw keuze en met dit artikel wordt uw keuze hopelijk makkelijker.