blog placeholder

Het hebben van een hond is uiteraard super leuk! Alleen loop je er (zeker als hondenbezitter) vaak tegenaan dat je last hebt van honden waarvan de baas ze niet onder controle heeft. Of even erg, dat je last hebt van bijvoorbeeld hondenpoep op plaatsen waar dat niet mag. Daarom enkele kleine pointers over zaken waar je toch wel rekening mee mag houden als hondenbezitter.

Niet iedereen vindt een hond leuk:

Als baasje ben je natuurlijk trots op je hond en super blij met hem/haar. Maar hou er rekening mee dat er genoeg mensen zijn die niet van honden houden, of er zelfs bang voor zijn. Hou je hond dus altijd bij je in de buurt en laat hem niet zo maar naar iedereen toe sprinten.

Aan de lijn?

Ik maak het helaas zelf vaak genoeg mee, mijn hond is keurig aangelijnd. Maar dan komt er uit het niets een hond aansprinten, waardoor ik mijn hond strak moet houden omdat hij er op af wil. Op dat moment is er dus niets irritanter dat je iemand hoort roepen en zijn/haar hond niet reageert. Conclusie is hier dus dat je denk ik alleen je hond moet loslaten als je zeker weet dat hij terugkomt als je roept. Niet alleen zodat je hond geen andere mensen en honden lastig valt, maar ook zodat je hond niet onder een auto loopt.

Hondenpoep:

Dit is één van de grootste irritaties van Nederland. Maar toch zie je het overal liggen. Terwijl het zo makkelijk is. Of je hond doet zijn behoefte op een hondenuitlaatplaats. En redt hij dat om wat voor reden dan ook niet, dan is het echt kinderlijk eenvoudig om enkele plastic zakjes mee te nemen om eventuele “ongelukjes” op te ruimen.

Opvoeding:

Dat klinkt misschien heel raar, want eigenlijk moet je dat uiteindelijk zelf weten. Maar aan de andere kant, krijg je waarschijnlijk ook wel mensen op bezoek. En dan kan het heel vervelend zijn als je hond niet is opgevoed. Denk maar eens aan een hond die je oude oma ondersteboven springt. Of een hond die het eten van je date van zijn/haar bord af eet. Of nog erger een hond die in je huis zijn behoefte doet. Dus dan is het misschien toch wel  handig om je hond in ieder geval een basisopvoeding te geven.

Samenvattend:

Een hond neem je uiteraard voor jezelf en zal je enorm veel plezier bezorgen. Maar zorg ervoor dat hij ook voor andere mensen een bron van plezier is en geen bron van irritatie.