blog placeholder

Hier vind je de informatie over het verzorgen van katten en poezen.
Het gaat dan voornamelijk over de voeding etc.
Ook vindt je hier informatie als u poes drachtig is en ze op het punt staat de kittens te werpen.
Over ziektes is hier ook informatie te vinden.

 

 

Het aanschaffen van een kat of poes:

Bij het nemen van een kat of poes komt toch best wel veel kijken, als je een kitten neemt bijvoorbeeld komt er weer bij kijken dat je de poes of kat eerst zindelijk moet maken. Dit is niet zo moeilijk, dat doe je als volgt: je zet je poes of kat op de kattenbak en duwt zijn pootjes door het kattengrind heen. Zo weet de poes of kat dat hij daar zijn behoefde moet doen. Een oudere poes is niet zo heel lastig,als je een kat of poes uit het dierenasiel haalt zijn de meestal al zindelijk, ook als je een ktandat of poes bij iemand vandaan haalt kan je er vanuit gaan dat het dier al zindelijk is. Ook als je net het dier in huis heb dan moet je hem minstens 6 weken binnenhouden als je hem naar buiten wilt laten. Anders is de kans groot dat het dier zal gaan zwerven en niet meer zal terug komen.

Wat zijn de benodigheden voor het aanschaffen van een kat of poes:

kattenbak
kattenvak vulling
voer en waterbakken
voer
slaapmandje of kussentje
speelgoed
borstel of kam
halsbandje met adres kokertje (alleen nodig als je poes naar buiten gaat)
eventueel kattenluikje

Het castreren of sterilisteren:

Als je niet van plan bent de dieren te gaan fokken is het natuurlijk het beste idee om het dier dan te laten castreren of steriliseren. Dit verkomt het voortplanten van de dieren bij u in huis. Als u een poes hebt en u wilt de poes naar buiten laten dan is het altijd beter om het dier te laten steriliseren. Omdat de kans anders alsnog groot is dat de poes drachtig wordt.

Het houden van meerdere katten of poezen:

Als je niet weet of je meerdere dieren in huis kunt houden, dan heb ik daar een andwoordt op voor je.Tuurlijk kan je meerdere dieren in huis hebben alleen niet alle dieren kunnen goed met elkaar opschieten.Dat wil dus zeggen dat ze wel is blazen naar elkaar of dat ze grommen maar zelden zullen de dieren elkaar in de haren vliegen.

Bij afwezigheid van de eigenaar:

Als de eigenaar afwezig is dan kan de poes of kat toch gaan ‘janken’ en miauwen. Dit doet het dier omdat hij de eigenaar dan mist. Dit kan erg vervelend zijn voor de buren, dus het is belangrijk dat als u weg moet of gaat, dat er altijd iemand is die even om de dag u kat of poes bezoekt en eten geeft.

 Ziektes bij katten of poezen:

 Een kat kan heel veel ziektes krijgen, sommige ziektes zijn erger dan de andere maar de meeste zijn wel makkelijk te behandelen. Zoals tandvleesonsteking of tandsteen. Als je hiermee naar de dierenarst gaat is het zo verholpen. Maar er zijn ook ernstige ziektes zoals kanker dat is niet zo gemakkelijk te verhelpen. Dus als u denkt dat u dier een ziekte heeft of dat u dier ziek is het is het beste om meteen naar de dierenarts te gaan dan.

 

Je drachtige poes:

Als je poes drachtig is dan is de krolsheid altijd na 24 uur afgelopen. En zult u na ongeveer 5 weken een dikkere buik gaan waarnemen bij u poes. De poes is altijd maar 9 weken drachtig,de bavalling vind meestal plaats tusssen de56ste en 67ste dag van de dracht.Het is niet nodig om je poes bij te voeden in de eerste 7 weken in de dracht. Het is wel raadzaam om uw poes voor en na de bevalling te laten ontwormen. Ook als het nest groter is zal de bevalling sneller gaan, en als het nest kleiner is dan zal het langer duren.Ruim voor de bevalling van de kittens zal je wel zijn opgevallen dat de buikomvang van de poes sterk is toegenomen.Vlak voor de bevalling is de poes onrustig en het valt dan op dat de poes helder melkachtig vocht verliest.