blog placeholder

Dit artikel gaat over guppy’s, kleurrijke kleine visjes die zich vlug voortplanten, om meer te weten over deze visjes lees dan maar verder, het is allemaal goed om weten als je deze visjes wil gaan houden in een aquarium.

De guppy is een klein visje die leuk is om te houden in een aquarium. je hebt ze in verschillende kleuren. De vrouwelijke gup is somber van kleur maar heeft wel mooie kleuren op de staart. de mannelijke gup daarintegen heeft over heel het lichaam prachtige kleuren en is ook kleiner of het vrouwtje.

Ik heb zelf 7 guppy’s, 6 vrouwtjes en 1 mannetje. ze hebben zich een maand terug voortgeplant. Als je van plan bent om guppy’s te houden is het best dat je zorgt dat als je een mannetje hebt er minstens 3 vrouwtjes bij steekt en niet 1tje want 1 vrouwtje word teveel opgejaagt en zal niet lang blijven leven.

Guppen planten zich vlug voort. als het vrouwtje bevrucht is kan ze van 1 bevruchting meerdere keren kleintjes hebben. het vrouwtje legt geen eitjes haar jongen worden levend geboren en zijn maar een spelde kopje groot. van bij de geboorte zijn de baby guppen al zelfstandig.

De draagtijd van de gup ligt tussen de 4 tot 5 weken. als het jong een maand oud is is het al geslachtsrijp en kan het mannetje het al bevruchten. per worp kan het vrouwtje tussen de 10 tot 50 baby guppen krijgen, het is best als het mogelijk is om de kleintjes 2 weken apart te houden want de mama en andere aquarium bewoners denken dat het voer is en eten ze op, na 2 weken merken ze het verschil wel en laten ze de baby guppen gerust.

De gup is makkelijk te houden en heeft geen grote eisen wat het aquarium betreft. met een temperatuur van 24 graden voelen ze zich heel goed en ook op gebied van eten zijn ze niet kieskeurig, met vlokkenvoer voor guppen heb je zowat alles om deze kleurijke visjes te houden. de gup is vrijwel een sterk visje en echt makkelijk te houden in je aquarium.