hond op vakantie

Als je een hond in huis hebt wil je deze natuurlijk zoveel mogelijk bij je hebben. Maar als je op vakantie gaat, kan dit onhandig zijn. uiteraard ligt het eraan waar je naartoe gaat, en of dit een hotel, park of camping is. want, wanneer neem je de hond nou wel, en wanneer niet mee op vakantie?

Mee op vakantie

Wil je dat de hond mee gaat op vakantie, dan doe je er goed aan een geschikte plek te vinden waar honden toegelaten worden. Een hotel of boot is niet ideaal, en waarschijnlijk worden ze daar ook niet toegelaten. Wel zou je kunnen kijken voor een vakantiepark. Ben je een natuur liefhebber en vind je het niet erg om te kamperen, dan zou ik absoluut daarvoor kiezen. Honden worden vrijwel altijd toegelaten op de camping, en hij kan zichzelf helemaal uitleven daar. Dit is zeker belangrijk, want de vakantie moet ook voor de hond plezierig zijn. Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan wat voor een hond je hebt. een kleine hond gaat makkelijk mee, en een middelmaat kan ook nog wel. Maar als jij een hele grote hond hebt, moet je jezelf even afvragen of het wel zo handig is de hond mee te nemen op vakantie.

Wanneer de hond niet meegaat

Heb je besloten dat de hond niet meegaat op vakantie, dan zijn er verschillende opties. Je zou de hond natuurlijk naar familie of vrienden kunnen brengen als dit een mogelijkheid is. Maar het kan ook zo zijn dat je hun niet tot last wil zijn, zeker wanneer je voor een paar weken weg gaat.

In dat geval zou je kunnen kiezen voor een hondenpension. Er zijn veel verschillende pensions te vinden en het is hierbij echt per persoon en per hond verschillend welke er geschikt is. Doe hier dus ook voldoende onderzoek naar, en kijk welk gevoel je bij de verschillende pensions krijgt. Wat ook zeker kan helpen is als je voor jezelf een lijstje maakt met punten waar het pension aan moet voldoen.

Wil je geen groot pension dan kun je op zoek gaan naar een kleinschalig adres. Dit zijn vaak particulieren die niet meer dan 4 of 5 honden in huis nemen. Hierbij is het echter nog belangrijker dat het goed klikt tussen jouw viervoeter, de andere honden en de oppasser. Dit omdat je hond bij een kleinschalige oppas als deze meer één-op-één aandacht krijgt.

Oppas bij jou in huis

Een andere optie is om op zoek te gaan naar een oppasser die bij jou in huis komt. Dit kan in sommige gevallen heel fijn zijn, bijvoorbeeld omdat er dan altijd iemand in huis is tijdens je vakantie. Maar dit kan ook ideaal zijn voor honden die erg veel stress hebben in een andere omgeving, of niet met andere honden overweg kunnen.

Lees ook: Aan de slag met de Big Green Egg