blog placeholder

De Franse Bulldog is afkomstig van het Franse zoals u waarschijnlijk wel hoort in de naam. Elke Franse Bulldog heeft een ander karakter, gewicht en uiterlijk. Het dier heeft ook een speciale verzorging nodig.

Karakter v.d. Franse bulldog

De bulldog is een enorme gezelschapshond en waakhond. Hij kan het goed met kinderen vinden, zelfs met de hele kleintjes. Het is een echte speelkameraad. Heb je een andere hond? Geen probleem de Franse Bulldog komt met alle honden overeen als ze sinds pup er bij opgroeien.
De Franse Bulldog ontvangt al je bezoek met heel veel enthousiasme en doet andere geen kwaad. 
Lange wandelingen zijn bij de Franse Bulldog niet nodig. Bij warm weer word het af geraden er met te gaan wandelen want doordat ze een korte neus hebben raken ze snel kortademig, 1 à 2 maal per dag een blokje om of wat rondhollen in de tuin is al meer dan genoeg voor de hond. Woont u op een appartement en heeft u geen tuin maar wel tijd om elke dag te gaan wandelen is dit ook geen probleem, de Franse Bulldog kan je gerust aanleren om op een “kattenbak” hun behoefte te doen. Het is een slimme hond en leert vrij snel trucjes aan, zolang je het op een enthousiaste manier brengt en hen toont dat je tevreden bent als ze het goed uitvoeren.

Uiterlijk v.d. Franse Bulldog 

Het is een kleine, stevige en sterke hond met kort haar, een plat gezichte en een korte neus. Van nature uit heeft de Franse Bulldog een korte staart en rechte oren, bij de geboorte kan het gebeuren dat de oren nog plat liggen maar die zet hij naar mate hij groeit zelf recht, het word wel aangeraden om er niet teveel over te aaien tot ze goed recht staan.

Het hooft: het hoofd is breed, krachtig en vierkant. De hoofdhuid heeft plooien beter gezegt rimpels.

De Schedel: de schedel is breed, plat met een bol voorhoofd. De wenkbrauwen springen naar voren en zijn gescheiden door een groef tussen de ogen.

Het gezicht: de neus is breed, kort en goed geopend en heeft symetrische neusgaten die schuin naar achteren  liggen. De kaken zijn breed, vierkant en kracht. De onderkaak komt boven de bovenkaak uit. De spieren zijn goed ontwikkeld in de wangen.

De oren: de oren liggen bij de geboorte neer maar naar mate de hond groeit gaan de oren gaan recht staan. Het is belangrijk dat je in het begin niet teveel de oren plat streelt zodanig dat ze zich kunnen ontwikkelen om recht te staan. Het is ook belangrijjk dat de hond niet teveel in de wind zit met de oren want de oren zijn gevoelig.

Verzorging: de Franse Bulldog heeft niet veel verzorging nodig, een weekelijkse borstelbeurt en regelmatig de oren uitkuisen is meer dan voldoende.