blog placeholder

Welkom. In dit artikel beschrijf ik de eerste weken over de opvoeding en verzorging van een jonge pup.

>Ik maak dit artikel om u te helpen met tips over hoe u uw pup kunt laten wennen aan uw huis en uw gezin en het de pup zo aangenaam mogelijk kunt maken. alles in deze tekst berust bij mij op eigen ervaringen.

De dag is aangebroken dat u met uw gezin de pup opgaat halen die uw een paar weken gelden hebt uitgekozen bij de fokker. U heeft uiteraard u goed verdiept in wat voor ras u in huis haalt met al zijn karaktereigenschappen en raseigenschappen. Ook heeft u de nodige spulletjes al gekocht voor uw pup zoals een bench mand of kleed, voederbakken, speeltjes,leren of stoffen halsbandje met riem, voer, beloningskoekjes enz.

Bij de fokker zult u merken dat uw pup nog veel met zijn moeder en broertjes en zusjes zal gaan spelen en zich nog niet heel snel na u zal wennen om mee te gaan, dit zal veranderen als u wat meer met hem bezig bent.

U kunt u pup het beste ophalen in een doos op plastic krat en de fokker zal uw een speeltje of stuk stof meegeven waar de geur van het netje aan zit zodat ze pup het niet helemaal vreemd zal vinden om met u mee te gaan. Als de pup met u mee gaat zal hij nog veel gaan piepen laat hem dan met rust anders geeft u hem het idee van ik ben zielig als ik piep en dan ahlen de baasjes mij aan en doe ik iets goed, dus laat hem met rust laat hem des noods rond kijken zodat de pup iets te doen heeft en afgeleid is.

Waneer u thuis bent laat de pup dan uit de kist of doos en laat hem rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. In het begin zal de pup zich nog heel ongemakkelijk voelen in uw huis maar dit zal veranderen als uw pup zich vertrouwder bij u en uw omgeving voelt dit kan verschillen per ras en per pup. neem de pup ook de eerste dagen gewoon s’nachts mee na uw slaapkamer omdat de pup u nu een beetje gaat zien als zijn moeder en de aanwezigheid van u zeer op prijs stelt.

Ga als u pup zijn omgeving heeft kunnen verkennen laat hem dan buiten een plasje doen en straf hem vooral niet als de pup het binnen zal doen beloon uw pup als hij het netjes buiten doet en nergeer het als de pup het binnen doet. en zult er ook in de eerste paar nachten voor moeten zorgen dat de pup er ongeveer om de twee uur uit gaan om hem te laten plassen of te laten poepen.

Vraag ook voor u weg gaat bij de fokker hoelaat de pup gegeten heeft en zorg dat daar genoeg tijd tussen zit voor hij het volgende krijgt. De fokker zal u waarschijnlijk eerst nog een beetje voer meegeven zodat de pup niet gelijk een grote overstap maakt met zijn voer. Zorg dat u uw pup de hoeveelheid voer geeft die de fabrikant heeft aangegeven op de zak en verdeel dit in porties van drie s’ochtend, s’middags en s’avonds.

Zorg dat u de eerste paar weken zoveel mogelijk thuis bent een hond is een roedeldier en vind het apsoluut niet fijn dat hij zo veel en lang alleen moet zijn. Zo voorkomt u ook dat uw pup uw spullen gaat slopen uit verveling en vervelende eigenschappen gaat ontwikkelen.

 

 

Hierbij hoop ik u de basis van de opvoeding van uw pup heb kunnen vertellen.