blog placeholder

Hoe vliegt de vliegende vis? Kunnen bepaalde vogels praten? Is een walvis een vis? Allemaal vragen met hun antwoord.

Vliegende vis

Vliegende vissen gaan boven het water zweven om een grotere vis of vaartuig te ontwijken. Hij gaat dan eerst aan het wateroppervlak zwemmen, zijn staartvin gebruikt hij om vaart te maken en uiteindelijk spreidt hij zijn vinnen als vleugels uit om boven het water te gaan zweven. Hierbij kan hij 60km/per uur halen. Op die manier glijdt hij over de golven en als hij nog verder boven het water wil vliegen gebruikt hij herhaaldelijk zijn staartvin.

Vliegende vis  Vliegende vis

Op welke manier kan een slang zich voortbewegen?

Ook al heeft de slang geen poten of voeten, toch kan de slang zich erg snel verplaatsen. De slang buigt zijn lijf in kronkels. Aan de buitenkant van die kronkels drukt de slang zich tegen de grond aan en zo komt hij vooruit. Een andere manier is, is dat de slang zich kronkelt en de kronkels daarna strekt, zo komt die ook vooruit.

Slang  Slang

Hoe zit het met de vleugels van de niet-vliegende vogels?

Sommige vogelsoorten hebben wel vleugels, maar gebruiken ze niet om te vliegen. Pinguïngs hebben zelfs grote vleugels, maar gebruiken deze als vinnen om ermee te zwemmen.

Pinguïn  Pinguïn

Hoe komt het dat vleermuizen in het donker kunnen vliegen?

Zoals iedereen weet slapen vleermuizen overdag en ’s nachts komen ze pas tot leven. Dan gaan ze op zoek naar vruchten en/vruchten.In plaats van hun ogen te gebruiken om bij nacht te vliegen, gebruiken zij hun oren. Vleermuizen maken heel hoge geluidjes, deze geluiden kaatsen terug op hindernissen of voedsel dat voor hen ligt. Vleermuizen horen dan zeer duidelijk de echo van hun zeer hoge piepgeluidjes en kunnen op die manier dan exact bepalen waar ze vliegen.

 

Vogel die achteruit kan vliegen.

Hier hebben we het over de kleine kolibrie. Zij kunnen vliegend in de lucht gewoon ‘stilstaan’, bv. voor een bloem om er de honing uit te zuigen. Als hij zijn portie honing binnen heeft vertrekt hij door achteruit te vliegen.

 

Dierensoorten en hun winterslaap.

Omdat het voor bepaalde dieren ’s winters moeilijk is om eten te vinden en daardoor niet zouden kunnen overleven, houden deze een winterslaap. Voordat deze dieren aan hun winterslaap beginnen eten zich goed rond en dik, zodanig dat ze genoeg energie hebben opgeslagen om hun winterslaap te doorstaan. Tijdens hun winterslaap verbruiken ze slechts een minimum aan energie en op deze manier doorstaan zij de winter.Voorbeelden van dieren die een winterslaap houden: muizen, egels, eekhoorns, padden, kikkers, vleermuizen, insecten, hagedissen, enz…

Bestaan er werkelijk dieren die kunnen praten?

Ja, … papapegaaien en beo’s kunnen praten, maar daar blijft het ook bij. Ze verstaan niet half wat ze zeggen, ze herhalen enkel de woordjes die wij hen aanleren.Volgens sommige onderzoekers zouden chimpansees de gebarentaal begrijpen die zij hen hebben aangeleerd. Ze zouden ook begrijpen hoe ze de gebarentaal moeten gebruiken om met ons te communiceren.

 

Het gezang van vogels

Vogels zouden om 2 redenen zingen, enerzijds om ander vogels aan te trekken en anderzijds om ze af te schrikken. Een mannetje zingt om een vrouwtje te verleiden, om zo een paartje met haar te kunnen vormen. Tevens gebruikt hij het gezang om een ander mannetje uit de buurt te houden.

De walvis is GEEN vis

Walvissen zijn zoogdieren en geen vissen. Dus zij ademen ook zoals mensen. Onderwater houden zij hun adem in en komen regelmatig boven water om verse lucht te halen.

Walvis

De gorilla

Ze hebben de lengte van een volwassen mens, maar wegen ongeveer 2 keer zoveel. Als de gorilla zich bedregen voelt trommelt hij met zijn lange en forse armen op zijn borst. Ze mogen er dan wel angstaanjagend uitzien, maar het zijn eigenlijk vreedzame dieren. Ze leven vooral van planten en bevechten elkaar niet.

Gorilla  Gorilla