blog placeholder

Het is haast niet mogelijk om hier alle ziektes en symptomen uit te leggen soms is dit ook beperkt van ras tot ras, vandaar is het ook aan te raden alvorens u een pup aanschaft toch eerst na te gaan wat de gebreken zijn binnen dit ras.

De zieke hond

Net als de mens kan ook een hond het slachtoffer worden van talloze ziekten.
Ziet uw hond er lusteloos,slaperig uit heeft hij geen honger en wil hij steeds drinken,braakt hij veel,heeft hij een lopende neus en tranen zijn ogen dan is uw hond ziek en moet u met hem naar de dierenarts.
Verhoogde temperatuur is ook een symptoom bij een volwassen hond is de temperatuur normaal bij 38-38,5°, bij een jonge hond ligt de temperatuur op 38,5-39,5°.
Gaat zijn ademhaling sneller normaal moet dit 10 à 30 keer per minuut zijn afhankelijk van zijn leeftijd,geslacht,grootte en temperatuur in de omgeving.
Bij al deze symptomen moet u met de hond naar de dierenarts die de juiste diagnose zal stellen en uw hond zal behandelen.
Raadpleeg ook uw dierenarts bij wonden en zweren of huidirritaties enz…
Het is haast niet mogelijk om hier alle ziektes en symptomen uit te leggen soms is dit ook beperkt van ras tot ras, vandaar is het ook aan te raden alvorens u een pup aanschaft toch eerst na te gaan wat de gebreken zijn binnen dit ras.
Dit kan men vragen aan een goede fokker die u hier heel eerlijk zal op antwoorden of bij een erkende rasvereninging.
En vergeet niet voorkomen is beter dan genezen.
Wel zullen we hier de infectieziektes uitleggen waarvoor uw hond zal moeten ingeënt worden.

Rabiës (hondsdolheid)
Hondsdolheid is een besmettlijke infectieziekte die te wijten is aan een virus en zich nestelt op het centrale zenuwstelsel en de speekselklieren.
De ziekte is bijna altijd fataal vandaar als u met u hond de grens overgaat moet hij steeds gevaccineerd worden voor Rabiës.
Hondsdolheid treed nooit zomaar op een hond doet die ziekte op doordat hij gebeten wordt door een besmet dier.

Ziekte van Carré
Dit is een besmettelijk infectieziekte die meestal voorkomt bij jonge honden die ze op zeer jonge leeftijd treft af en toe kan het ook op een leeftijd van 2-3 jaar voorkomen, vandaar raden we ten stelligste aan om uw honden jaarlijks te laten vaccineren tegen deze besmettelijke ziekte.
In de beginfase is de jonge hond lusteloos en depressief en nauwelijks in staat om te bewegen, de rde ogen scheiden traanvocht af en de neus is droog en warm.
Ook zal de jonge hond problemen hebben met verhoogde temeratuur die kan oplopen tot wel 41° en zal de hond al zeer snel vermageren.
Zodra u deze symptomen opmerkt moet u zeer snel een dierenarts inschakelen.
Dankzij inentingen kan men deze besmettelijke ziekte voorkomen en bekomt men toch een immuniteit van 95%

Leptospirose
Deze besmettelijke hondenziekte wordt voornamelijk gekenmerkt door geelzucht en bloedingsverschijnselen die veroorzaakt worden door leptospiren.
De ziekte wordt veroorzaakt door ratten die de voornaamste dragers zijn van de leptospiren deze zijn het meeste terug te vinden in stilstaande wateren,moerassen, en overstroomde weilanden .
Voor deze besmettelijke hondenziekte moeten de honden jaarlijks gevaccineerd worden dit geeft een 80% immuniteit.