blog placeholder

Wie op zoek is naar een mopshond kan zich beter van tevoren goed informeren. Mopshonden staan vaak omschreven als de perfecte gezelschapshonden. Doch is het niet altijd zo evident om er eentje in huis te halen. Daarom geef ik u graag wat meer informatie.

Karakter:

Een mopshond is van nature zeer aanhankelijk en vraagt veel aandacht. Ze hechten zich snel aan hun baasje(s). Mopsen zijn zeer gevoelig en merken het meteen wanneer er stemmingswisselingen zijn in huis. Ze kunnen ook zeer koppig en eigenwijs zijn. Het leukste aan een mops is dat ze zich soms echt gedragen als een clown en dat het echte kleine snurkertjes zijn.

Sociaal:

Mopsen kunnen het over het algemeen zeer goed vinden met andere huisdieren en dieren die je op straat tegenkomt. Mits je ze het gewoon maakt van pups af aan. Een goede socialisatie is voor elke hond belangrijk. Ook met kinderen heeft een mops geen enkel probleem. Let wel: (Laat nooit je kinderen alleen met een hond, hoe lief ze ook kunnen zijn.)

Verzorging:

Een mopshond heeft verzorging nodig. In de ruiperiode verliezen ze heel wat haar en daarom is het nodig om ze wekelijks te borstelen met een rubberborstel. De rimpels moeten ook +/- 3x/week gereinigd worden met een vochtig babydoekje (zonder parfum) of met een wattenstaafje en rozenwater. De oren dienen ook geregeld gecontroleerd te worden. Een mops heeft ook vaak een bezoekje nodig aan de dierenarts.

Beweging:

Een mopshond kan je perfect op een appartement houden. Ze hebben over het algemeen niet zoveel beweging nodig en zijn al tevreden met een kleine wandeling. In de zomer kan je deze hondjes het beste ’s morgensvroeg en ’s avonds laat buitenlaten. Mopsen zijn overgevoelig voor de warmte en kunnen snel oververhit geraken.

Opvoeding:

Een mopshond is gemakkelijk op te voeden mits een consequente aanpak. Ze luisteren goed en voor wat lekkers werken ze maar al te graag voor het baasje. Een harde aanpak is zeker niet nodig.