puppie

Het is eindelijk zo ver: je kunt de puppy waar je weken op hebt gewacht ophalen! De kans is groot dat veel van je vrije tijd, vanaf dat moment naar de pup toegaat. Je nieuwe, trouwe viervoeter vergt veel aandacht, energie en tijd. Je pup groeit als kool, maar heb je ook al nagedacht over hoe jij een aandeel kunt hebben in een gezonde opvoeding? In deze blog vertellen we je er alles over! 

Voeding

Om bij te dragen aan een gezonde opvoeding van je pup, is het belangrijk dat het beestje de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo verschillen de benodigde voedingsstoffen per levensfase waarin jouw hond zich bevindt. In de beginfase kost het jouw pup veel energie om te groeien en daarom is het belangrijk dat hij of zij de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Met Royal Canin Puppy voer zal je pup de juiste basis leggen om op een gezonde manier te groeien. 

Bescherm je pup

Beweging voor je pup is goed, maar wel met mate. Om de groei van je pup te stimuleren, heeft je pup twee dingen nodig. Belasting door te bewegen en rust om de beweging te verwerken (en dus te groeien). Je pup zal ontzettend veel energie hebben en deze dan ook graag benutten. Vandaar dat pups vaak erg druk en aanwezig zijn. Als je je pup niet in bescherming neemt zul je niet alleen vaak lang moeten wachten tot hij uitgeraasd is, maar kan dit ook negatieve gevolgen hebben voor de groei van je pup. Voor de ontwikkeling van de botten en pezen is het belangrijk dat de pup niet over zijn grenzen heen gaat en na beweging goede rust heeft. 

De juiste beweging

Het bewegingsapparaat van een pup is nog erg kwetsbaar, omdat het vol in ontwikkeling is. Te weinig rust, te lange wandelingen en te hardhandig spelen zullen nadelige effecten hebben op de ontwikkeling van je pup. In het ergste geval kan dit zelfs langdurige of blijvende klachten veroorzaken. Zorg er dus voor dat je niet te lang wandelt, wissel af qua terrein waarop je wandelt en zorg ervoor dat je hond zijn eigen fysiek niet in gevaar brengt. 

Zo zie je dat je op verschillende manieren invloed hebt op de ontwikkeling van je hond. Help je pup om op een gezonde manier te ontwikkelen door royal canin hondenvoer in huis te halen, je pup te beschermen in zijn of haar enthousiasme en de juiste beweging te bieden.