blog placeholder

Er zijn miljoenen diersoorten op aarde. Natuurlijk is het onmogelijk om deze soorten allemaal te kennen. Daarom heb ik de 10 meest apparte dieren voor u op een rijtje gezet!

De witte schilpad.

Dit dier heeft een vrij normale naam, maar ziet er erg appart uit. Het wit-rose dier leeft in China en is erg zeldzaam. De schilpad weegt 6 kilo en is 40 cm lang.

 

De blobvis.

De blobvis leeft voor de kusten van het vaste land in Australië. Zijn lichaam bestaat voor een groot deel uit een soort van gelatine. Een blobvis wordt ongeveer 30 cm.

 

Zeevarken.

Over dit dier is weinig bekend. Hij leeft op of juist onder de zeebodem. Dit varken eet alles wat hij in de modder vindt.

 

Yeti-krab

De yeti-krab heeft harige scharen. Ze leven in de Atlantische Oceaan. Deze krab heeft iets heel bijzonders. Hij verzameld bacteriën tussen de haartjes op zijn lichaam, deze bacteriën eet hij dan ook op. De bacteriën leven van zuurstof. Daarom zwaait de krab zijn scharen, waardoor er meer gassen vrij komen in het water en de bacteriën blijven leven, zodat de krab ze kan opeten.

Neusaap.

De neusaap leeft op het eiland Borneo. Ze hebben een lange staart, een bolle buik en zwemvliesen tussen hun tenen. De grote neus valt het meeste op. De neus dient er voor om indruk te maken op de vijanden en de vrouwtjes.

 

Harige kikkervis.

Dit dier is op de bodem van zee te vinden. Daar zoekt hij naar voedsel. Het is een goed gecamoufleerd dier. De harige kikkervissen leven vooral in Indonesië

 

Axolotl

De axolotl kan tot wel 30 cm lang worden. Het dier leeft alleen in delen van Mexico.

 

 Quokka.

De Quokka is een wallaby. Hij wordt 40 tot 54 cm groot. De staart is 25 tot 35 cm lang.

 

Dumbo octopus.

De dumbo octopus is zowel in de Atlantische Oceaan als in de Stille Oceaan te vinden. Het is een van de meest bizzare en schattige dieren van de oceaan.

 

Potto.

De potto is een trage Afrikaanse halfaap. Het is een nachtdier. Meestal bevindt hij zich 10 meter van de grond af. Het dier eet voornamelijk vruchten.