blog placeholder

De duitse herder is een herdershond die zoals de naam al doet vermoeden van oorsprong uit Duitsland komt. Deze hond wordt voor diverse doeleinden gebruikt, maar hij is ook heel geschikt als gezinshond.

De Duitse Herdershond is middelgroot, licht gestrekt, krachtig en heel goed gespierd. De reuen zijn groter of de teven. Een reu is rond de 60 tot 65 cm groot en de teef 55 tot 60 cm. Je hebt ook verschillende kleurenpatronen bij de Duitse Herders, maar de meeste kleuren die voorkomen zijn zwart met beige. Ze hebben een scherpe snoet met een grote neus en grote scherpe tanden. De oren van een Duitse Herder zijn scherp. De Duitse herder heeft ook een lange staart.

De Duitse Herder wordt vaak gebruikt als blindegeleidehond, speurhond, waakhond en politiehond. Omdat Duitse Herders heel goed kunnen leren en gehoorzaam zijn, zijn ze ook voor de trainer een plezier om er mee samen te werken. De Duitse Herder kan prima overweg met andere dieren, kinderen en soortgenoten. De Duitse Herder is een zeer trouwe hond en gaat zeker niet vlug weglopen. De hond heeft maar 1 baas waar hij supper goed naar gaat luisteren, naar de andere familieleden van het gezin zal hij ook luisteren maar het zal wat moeite lonen voor de hond.

De hond moet veel beweging krijgen anders wordt hij/zij te dik. Een Duitse Herder mag niet meer of 35 kg wegen voor een teefje, een reu mag rond de 40 kg wegen. Als je geen tuin hebt is 3 maal per dag genoeg om de hond uit te laten, maar het mag ook meer zijn. Duitse Herders zijn erg sterk en spelen heel graag, daarom tijdens het wandelen een bal mee doen is zeker niet verboden. Omdat deze hond ook sterk is zouden sommige mensen hem ook gebruiken voor werzaamheden, tijdens de groei is dit zeker niet aan te raden.

De Duitse Herder heeft vaak erfelijke ziekten. Het eerste wat Duitse Herders mee te kampen krijgen zijn heup problemen, vooral als ze ouder zijn komt vaak reuma voor, dan heb je ook een probleem om te gaan wandelen. De hond zal nog kunnen wandelen maar zeker geen 30 minuten en spelen zal die ook niet veel meer doen. Teefjes kunnen vaak te kampen hebben met knobbeltjes zeker rond de tepels, vooral als er met de hond gefokt geweest is. Merk je zo een knobbeltje op ga dan onmiddelijk naar de dierenarts, het kan goedaardig zijn maar het kan ook kwaadaardig zijn.

Een Duitse Herder vraagt niet veel verzorging, 2 maal per wassen is voldoende. Je mag de hond niet meer wassen want dit is dan niet goed voor de vacht. Wat het meest aangeraden is, is enkel de hond 1 tot 2 maal per week te kammen en dit is voldoende.