blog placeholder

Een Amerikaanse bulldog is een sterke en dominante hond. Alleen wanneer je hier mee om weet te gaan is dit ras geschikt als gezinshond.Denk je erover om een Amerikaanse bulldog aan te schaffen. Dan vind je in het onderstaande bericht nuttige informatie over het karakter van dit ras. 

Het karakter van de Amerikaanse bulldog

De Amerikaanse bulldog is stoer en allert. Bovendien kent dit ras geen angst. Voor zijn baas en gezinsleden gaat hij door het vuur. Als het nodig is zal hij letterlijk zijn leven voor hen geven. Naar vreemden toe kan hij afstandelijk zijn, maar niet vijandig. De Ameikaanse bulldog heeft een koppig karakter, en kan dominant gedrag vertonen.

Opvoeden van een Amerikaanse bulldog

Om een Amerikaanse bulldog op te voeden moet je zelfverzekerd zijn, en stevig in je schoenen staan. Vanaf pups afaan moet dit ras weten wat wel en niet mag. Wil je een lieve trouwe gezinshond, dan is een consequente opvoeding absoluut noodzakelijk. Ben je onzeker of niet consequent dan is de kans groot dat de hond de baas in huis wordt. En ben je snel alle controlle over de hond kwijt. Wanneer de Ametikaanse bulldog ongewenst gedrag vertoont roep niet maar zeg luid en duidelijk met een zelfverzekerde stem wat je van hem verlangt. Sla de hond niet, je stem verheffen is voldoende. Wanneer de hond gehoorzaamd beloon hem dan (bijvoorbeeld met een snoepje). Alleen met veel geduld en veel herhalen op een rustige zelfverzekerde toon leer je dit ras wat wel en niet mag. Het is absoluut aan te raden om met dit ras cursusen te volgen. Dit om een gehoorzame en stabiele hond te krijgen.

De Amerikaanse bulldog met kinderen

Van nature kan de Amerikaanse bulldog goed met kinderen omgaan. Dit ras kan tegen een stootje, en kan heel veel van kinderen hebben. Onder normale omstandigheden zal de hond geen agressief gedrag jegens kinderen vertonen. Het blijft wel een dier dus is het aan te raden kinderen nooit zonder toezicht bij de hond te laten. Ook is het geen hond die je kinderen mee kan geven om een rondje door de buurt te lopen. Hiervoor is de hond te sterk waardoor het niet veilig is. 

De Amerikaanse bulldog met andere honden

Uit zichzelf is de Amerikaanse bulldog niet overdreven agressief naar andere honden. Ze kunnen op andere honden wel zeer dominant overkomen. Maar wanneer je jouw Amerikaanse bulldog als puppy goed socialiseerd en kennis laat maken met andere honden zal hij weinig problemen met ze hebben. Wel is voorzichtigheid geboden met reuen, zij vertonen bijna altijd dominant gedrag naar andere volwassen reuen.

De Amerikaanse bulldog met andere dieren uit het gezin

Wanneer de Amerikaanse bulldog in een gezin opgroeid met andere dieren, zal hij deze zonder meer accepteren.