blog placeholder

Alle pups zijn schattig maar hoe kies je nu een pup uit die echt bij jou past? Hier zijn zeer zeker al veel artikelen over geschreven; sommigen zeker waar, anderen gebaseerd op (naar mijn idee) “bakerpraatjes” en vastgeroestte ideeën. Ik wil graag mijn visie weergeven om tot een verantwoorde keuze van een pup te komen.

Alle puppies zijn schattig!

Hoe kies ik de juiste fokker?

Natuurlijk heeft U vantevoren uitgebreid bekeken naar welk ras Uw voorkeur uitgaat èn natuurlijk kan een bastaardje of kruising ook een hele goede keus voor U zijn.

Allereerst kunt U het beste telefonisch contact opnemen met de fokker(s) van Uw keuze. Informeer dan niet meteen naar de prijs maar stel eerst wat algemene vragen zoals: uit hoeveel puppies bestaat het nestje, hoe oud is de moederhond, is de vaderhond ook aanwezig of heeft U foto’s van hem? Op deze manier komt U er nl. snel achter of de fokker betrokken is bij het wel en wee van zijn hondjes of dat ze voor hem slecht handelswaar zijn. Een goede fokker zal namelijk graag bereid zijn antwoord te geven op al Uw vragen en enthousiast vertellen over zijn/haar hondjes. Daarnaast is het ook belangrijk dat U een “klik” heeft met de fokker van Uw pup omdat deze U dan in de toekomst ook kan bijstaan met raad en daad als U vragen heeft of problemen met Uw hond.

Welke pup past bij U?

En dan staat U voor een nestje met schattige pluizebolletjes, vrolijke clowntjes of aandoenlijke hoopjes rimpel. Bij het maken van Uw keuze is het belangrijk om te kijken naar Uw gezinssamenstelling en naar wat Uw plannen zijn voor de toekomst met de hond. Dat ietwat verlegen, rustige hondje dat U nou net zo leuk vindt zal waarschijnlijk het onderspit delven in een gezin met jonge, drukke kinderen, maar kan de ideale kameraad blijken te zijn als U houdt van een rustige kameraad die graag lange wandelingen met U maakt. Daarentegen zal die vrolijke pup die graag de clown uithangt en het voortouw neemt zich prima vermaken met kinderen en een teleurstelling zijn voor iemand die van rust en volgzaamheid houdt.

Kijk dus heel goed naar Uw eigen situatie en probeer van daaruit met Uw hoofd een verstandige keus te maken, maar laat zeer zeker Uw hart een danig woordje meespreken!

Probeer door het nestje te observeren, onderscheid te maken tussen een rustige pup of een pup die te ziek is om in aktie te komen, een vrolijke drukke pup of een pup die zo dominant is dat het wel eens om zou kunnen slaan in agressie. Neem de tijd; als het goed is neemt U een beslissing waar U jaren plezier van heeft.

Ik wens U veel succes bij Uw keuze van de juiste pup!