blog placeholder

De laatsten jaren is de kennis over honden psychologie veel verbeterd.Het karakter van een hond en weten hoe een hond reageert in bepaalde omstandigheden is zeer belangrijk voor enkel honden eigenaar.Het is de basis van een opvoeding van de hond , honden eigenaren moeten eerst weten hoe een normaal gezonde hond reageert , vooral eer men in paniek een heropvoeding cursus of ingeval van ziekte de dierenarts contacteert . Daarom zal ik hier even wat meer uitleggen over het communicatie middelen van de hond.

Wat doet een hond om zicht kenbaar te maken

Kwispelen met de staart, blaffen, grommen, huilen. Deze 4 Zaken dienen volstrekt om verschillende gevoelens te uiten.

Kwispelen met de staart betekend dat de hond en een vriendelijke of Vrolijke gemoedstoestand is, toch is dit niet altijd correct het kwispelen van de staart kan ook een teken zijn dat de hond een conflictsituatie bevind : er bestaat een toestand van spanning: een wissel werking tussen de drang om te blijven en drang om te vluchten, de drang om te vluchten word enkel gestuurd door angst

Immers de mens blijft een roedelleider aan wie respect is verschuldigd de drang om te blijven kan gestuurd worden door, honger, aanhankelijkheid, vriendelijkheid, vreugde en agressie of wat dan ook veroorzaakt word.

Door het couperen van de staart neemt men heb belangrijkste communicatie materiaal weg van de hond , wat toch belangrijk is tijdens ontmoetingen met ander soort genoten . Gelukkig is er het couperen van de staart verbied.

Blaffen

Blaffen is een communicatie middel om mensen of dieren te verwittigen, van af een persoon of dier is geïdentificeerd zal de hond overgaat tot begroeting of aanvallen een aanval gebeurt snel en geluidloos, het zelfde als vluchten even voor dat een hond zal aanvallen zal hij eerst Grommen met opgetrokken lippen en tandjes bloot.

Grommen

Grommen zondeer lip op te trekken wijst op een teken van angst zodat er minder gevaar is voor een aanval. En als de hond echt bang is zal hij blaffen afwisselen met grommen niet wetend te vluchten of aan te vallen.

Huilen,

Er zijn twee soorten manieren voor een hond om te huilen , de 1tse is de gewone huil en die gebruiken ze om van op afstand te socialiseren en om hun terretorium af te bakenen

Dan heb je de 2de en dat is de jankhuil deze dient enkel om de aandacht te trekken uit vrees dat er niemand zal reageren op zijn noodkreet .