blog placeholder

Goed en goedkoop zorgen voor uw kat kan! Hier volgen enkele tips, die u kunnen helpen uw huisdier volledig tevreden te houden, voor weinig geld. In deze financieel moeilijke periode, kan het lastig zijn om uw huisdier gezond en tevreden te houden. Voer, kattebakvulling, speeltjes, alles kost (veel) geld. Maar dat hoeft niet.. In dit artikel, leest u hoe u goed en goedkoop voor uw knuffelkat kunt zorgen.

Welke kattenlieheb(st)er kent het niet: Uw kat snuffelt aan de brokjes en besluit dat ze geen zin heeft? Of u staat weer in de supermarkt of dierenspecaal zaak te dubben welk merk diervoeder nu te nemen met beperk budget? Of u heeft misschien net een jong katje aangeschaft en wil dat het leuk kan spelen, maar eenmaal in de dierenspeciaalzaak slaat u pal acherover van de prijzen voor die leuke rinkelballetjes, muizehengeltjes en glitterballen..

Nu kunt u leren hoe u deze scenario’s kunt ontwijken.

Het hoeft namelijk niet altijd het beste (en duurste) voer te zijn. U kunt prima de zelf gemixte diervoeders aanschaffen bij de dieren-speciaalzaken. Ook het weggooien van voer waar de kat zijn neus voor op haalt, kán verleden tijd worden. 1e tip, gooi ‘oud’voer, terug in de zak, mix het en schep opnieuw op. De voedingswaarde is namelijk niet verminderd. Wilt u uw kat eens verwennen, maar toch de kwaliteit van uw voer niet verlagen? Doe eens wat stukjes verse tonijn in water door het voer Uw kat zal er van smullen en u mag verbaast zijn als er nog wat overblijft. Dure katten-melk is ook overbodig. U kunt dit namelijk zonder enige problemen vervangen door koffiemelk. Gebruik echter nooit gewone melk, aangezien hier lactose in zit, wat wel degelijk schadelijk is voor uw kat. Als u zelf weinig koffie drinkt, of geen melk in de koffie, kunt u het beste kuipjes kopen en daar naar behoefte 1 of 2 kuipjes van geven per keer. Uw kat zal ervan smullen!

En dan nu de kattenbak. Koopt u gerust die goedkopere vullingen. Zolang u een kattebak met kap gebruit, heeft u geen last van geurtjes. En met het schepje verwijderd u eenvoudig drollen en eventuele natte plekken. Ook kunt u, slechts een deel van de kattenbak vullen. De kat zal toch willen graven en doet dat ook als slechts de helft van de kattenbak gevuld is.

Speeltjes: In plaats van de glitterballen, kunt u eenvoudig een prop make van een hoeveelheid aluminium folie. Uw kat zal er misschien nog wel liver mee spelen als met die dure balletjes van de winkel. Ook een lege plastic tas, een boos of een oude handdoek kunnen uw kat eeuwig bezig houden. En wat dacht je van een stokje, met een touwtje met aan het eind een aluminium balletje, wat gekleurde veertjes en of wat strookjes stof in plaats van de wel bekende muizehengeltjes? Wel goed vastmaken, soms gaan ze er echt in hangen. 

Zo, nu bent u een heel stuk wijzer geworden wat betreft de verzorging van uw kat. Als uw kat ziek is, of vlooien heeft, bezuinigd u dan alstublieft niet op de medische verzorging van uw huisdier. Er is niets vervelender dan een huis vol vlooien of een kat die steeds zieker en magerder wordt.

 

Nog 1 tip; Dit uit ervaring. Mijn kat heeft de neiging mager te worden, ongeacht of ze genoeg eet of niet. In deze periodes geef ik haar regelmatig een half blikje tonijn in water en laat haar snoepen van stukjes kip filet. Echt vlees en echte vis blijven dan toch het beste. Ook wissel ik het goedkope voer soms af met duurder, om te voorkomen dat ze fisiek toch achteruit gaat. Ik wissel voer zeer regelmatig af, om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komt. Zo koop ik meestal 2 verschillende diervoeder mixen en stap ik iedere 2 tot 4 weken een week of 2 over op Iams of een ander top merk.

Heel veel plezier met uw kat en hopelijk blijven er zo wat meer euro’s in uw zak;)