schoonmaakspullen

Poets je hond zijn ren of andere verblijfplaats liefst niet met bleekwater. Dit kan heel schadelijk zijn voor je hond.

Een tijdje geleden was ik onze hond haar verblijfplaats aan het poesten met bleekwater. Ik wil natuurlijk dat dit zo proper mogelijk is en dit wordt dan ook meerdere malen in de week geschuurd. Dit doe ik normaal met een gewone allesreiniger maar heel af en toe met bleekwater omdat dit toch ontsmet en al het vuil weg haalt.

Onze hond (een Duitse scheper) gaf de dag erna bloed over. De link tussen het bleekwater en het bloed overgeven had ik helemaal niet direct gelegd. We zijn met de hond naar de dierenarts geweest en daar kreeg ze een spuitje en medicijnen die we een week moesten geven. Het probleem was na enkele dagen opgelost. Toen we vroegen wat hiervan de oorzaak kon zijn kregen we als antwoord: stilstaand water, iets verkeerd gegeten,…

Nu, een maandje later, begon ik weer te poetsen met bleekwater. De dag erna begon onze hond terug bloed over te geven. Maar nu was dus de link heel snel gelegd!

Poets je hond zijn terrein nooit met bleekwater, dit kan voor inwendige letstels zorgen bij je dier. Het kleinste plasje dat blijft staan op hun terrein, kunnen ze oplikken. Zoals iedereen wel weet is bleekwater brandend. Kijk maar eens naar je kleren als je iets gepoetst hebt met bleekwater…

Ik zal deze fout nooit meer maken en wil bij deze de mensen een beetje waarschuwen voor het gevaar dat er bestaat als je hond of ander dier, dit product oplekt of opdrinkt.

Ik spoelde altijd heel goed na, maar dat was blijkbaar toch nog niet genoeg. Dus nu ga ik resoluut voor de gewone allesreiniger. Deze kan je zo duur of goedkoop kopen als je zelf wilt. Is het terrein iets vuiler, dan is een hogedruk gewoon met water, zonder product zeker een goede oplossing.

Een goed hygiëne voor je huisdier, ook al zit je dier misschien veel buiten, is steeds noodzakelijk. Dit om de kansen op ziekten zo klein mogelijk te houden.

Twijfel je aan het gedrag van je dier of aan zijn gezondheidstoestand, raadpleeg dan steeds een dierenarts.