blog placeholder

                                  Barbary Leeuw in de Atlas Mountains

De bergen is de Thuis Basis voor een aantal Planten en Dier Soorten in welk deze Uniek zijn in Afrika en Europa. Veel van deze Soorten zijn Bedreigde Dier en Plant Soorten en sommige zijn al helemaal Uitgestorven.

De Atlas Mountains is een Berg-Keten die zich uitstrekt over het Noord-Westen van Afrika en zich verder uitbreid met ongeveer 2.500 kilometer door Algerije, Marokko en Tunesië. De hoogste top is de Jebel Toubkal met een hoogte van 4.167 meter in het Zuid-Westen van Marokko. De Atlas Mountains scheiden de Mediterean en de Atlantic Coastlines van de Sahara Desert. 

De Mountains zijn de Thuis-Basis van een aantal Plant en Dier Soorten die Uniek zijn in Africa en in Europa. Veel Soorten die bedreigd zijn, zijn al Uitgestorven, voorbeelden hiervan zijn de Barbary Macaque, de Atlas Beer, de Barbary Leopard, de Barbary Stag, de Barbary Schaap, de Barbary Leeuw, de Atlas Mountain Badger, de North African Olifant, de North African Aurochs, Cuvier’s Gazelle, de Northern Bald Ibis, Dippers, de Atlas Mountain Viper, de Atlas Cedar, de European Black Pine en de Agerian Oak.

                    Barbary LeeuwAtlas BeerBarbary MacaqueBarbary SchaapNorth African OlifantBarbary LeopardBarbary StagNorth African Aurochs            Atlas Mountain BadgerNorthern Bald Ibis            Cuvier's GazellevBarbary Leeuw                         DippersAtlas Mountain ViperAlgerian OakEuropean Black PineAtlas CedarAtlas Mountains

 

Er wordt aangenomen, dat de Laatste Wilde Barbary Leeuw uitgestorven is of werd gedood in de vroege jaren van 1960. De laatst Genoteerde SchietPartij vond plaats in de Westelijke Maghreb in 1942 in de buurt van Tizi-n-Tichka.

De Barbary Leeuw werd lang beschouwd als één van de Grootste Leeuwen in de Onder Soorten. Museum exemplaren an Mannelijke Barbary Leeuwen werden beschreven als erg donker met langharige manen die in uitbreiding over de schouder en de buik lagen. Kop en Staart Lengte van deze opgezette Mannetjes variëren van 2.35 meter tot aan 2.8 meter en de Wijfjes zijn 2.5 meter.

Een 19e Eeuws Jager beschreef een Grote Mannelijke Barbary Leeuw met een lengte van 3.25 meter een een 0.75 meter lange staart. In sommige Historische Be-Rekeningen van het gewicht van de Wilde Mannetjes, werden deze aangeduid al zeer zwaar en het hadden wel het bereik van 270 tot aan 300 kilogram in gewicht. Maar de nauwkeurigheid van de metingen kunnen twijfelachtig zijn en de steekproeven die genomen werden van gevangen Barbary Leeuwen waren te klein om te concluderen dat deze Barbary Leeuwen de Grootste in deze Onder-Soorten zijn.

In de gebieden waar de Barbary Leeuwen niet erg talrijk waren, werden ze vaker gevonden in Paren of Familie Groepen. Observaties gemaakt tussen 1839 en 1942 betrokken de Solitaire Dieren, Paren en Familie Groepen. In Analyse van deze Historische Gegevens blijkt dat de Barbary Leeuwen behouden en in groepen leven. De grootte van de groepen is vergelijkbaar met groepen die in de sub-Saharan leven, terwijl de bevolkings dichtheid beschouwd wordt als lager in groep dan in de vochtiger gebieden.

Barbary Leewen bewonen een Reeks Landen die gekoppeld zijn aan de Atlas Mountains met inbegrip van de Barbary Coast – Barbary Kust. Jardine merkte in 1834 dat op het moment de Barbary Leeuwen al verwijderd waaren van de Kust Lijnen die de grenzen zijn van de Menselijke Nederzettingen.  

Toen de Barbary Stags en de Gazelles schaars werden in de Atlas Gebergte jaagden de Barbary Leeuwen op Kuddes Vee die zorgvuldig werden onderhouden, ook jaaden de Barbary Leeuwen op Wilde Zwijnen en Edelherten.

Notitie : Sir William Jardine, 7th Baronet of Applegirth, Dumfiesshire van 23 february 1800 in Edinburgh tot 1 november 1874 in Sandown, Isle of Wight was een Schotse Naturalist. Hij is bekend om zijn Editing van een lange Serie van Natural History Boeken genaamd : The Naturalist’s Library.

Jardine was een Mede-Oprichter van de Berwickshire Naturalists Club en hij heeft bij-gedragen aan de Oprichting van The Ray Society. Hij was verslaafd aan veld sporten en een meester van The Rod and The Gun. Ornithology was zijn hoofd passie, hij studeerde Ichthylogy, Botany – Plantkunde, Geologie, hij schreef over Burrows And Traces, The Ichnology van Annandale, en hij schreef over zijn Ancestral Estate – Voor-Vaderlijk Landgoed. Hij heeft een Prive Natural History Museum – Privé Natuur Historisch Museum en er wordt gezegd dat hij de Beste is geweest in de United Kingdom.

In de jaren 1970 werden de Barbary Leeuwen verondersteld in het wild te zijn uitgestorven. Maar een uitgebreid gemaakte overzicht van de jacht en de waarnemende administratie geeft aan dat de laatste Barbary Leeuw werd neergeschoten in het Marokkaanse Deel van het Atlas Gebergte in 1942. Barbary Leeuwen werden waargenomen in Marokko en Algeria in 1950 en de kleine overgebleven populatie hebben deze jaren overleefd in de meer afgelegen gebieden.

De Romans gebruikten de Barbary Leeuwen in het Colloseum om te strijden tegen de Gladiatoren In de Middel-Eeuwen werden de Barbary Leeuwen bewaard in de Menagerie in de Tower of London waar de Barbary Leewen gehouden werden. Dit blijkt uit DNA Tests op twee goed bewaard gebleven Schedels die opgegraven zijn bij de Tower of London in 1936-1937. De schedels zijn Koolstof Radio-Active Ge-Dateerd op AD 1280-1385 en AD 1420-1480. De groei van de beschavingen langs de Nile en in de Sinai in Afrika aan het begin van de tweede millenium BC stopte deze met de Genetic Flow door de Leeuwen te Isoleren. Het vormen van Woestijn veroorzaakte dat de Barbary Leeuwen verder niet mixten met Leeuwen die ver van het Zuidelijke Continent kwamen.

Historisch gezien werden de Barbary Leeuwen aangeboden in plaats van het betalen van de belastingen en als geschenk aan de Koninklijke Families van Marokko en Ethiopië. De Heersers van Marocco hielden deze Koninklijke Leeuwen door Oorlog en Opstand heen en met het splitsen van deze Collectie tussen de Verschillende Dierentuinen toen de Koninklijke Familie voor korte tijd in Ballingschap gingen. Na een ziekte van de luchtwegen in welk deze ziekte de Koninklijke Leeuwen in Ballingschap bijna uitroeide in de jaren van 1960. De Huidige Heersers vestigden behuizing in Temara in de buurt van Rabat, Marocco. Dit verbeterde de kwaliteit van hun leven. Er zijn momenteel een nog maar een klein aantal Koninklijke Leeuwen die de Stamboom en Fysische Eigenschappen bezitten die worden beschouwd als vooral pure Barbary Afstammelingen. Sommigen werden terug gestuurd naar het Paleis toen de Verbannen Heersers terug keerden naar hun Troon.

In de 19e Eeuw en in het begin van de 20e Eeuw werden de Barbary Leeuwen vaak gehouden in Hotels en Circus Menageries. De Leeuwen in de Tower of London werden overgebracht naar meer Humane omstandigheden op de London Zoo in 1835 op bevel van de Duke van Wellington. Een beroemde Barbary Leeuw heette Sultan die werd in de London Zoo gehouden in 1896.

Emperor Haile Selassie l van Ethiopia had een collectie van Barbary Leeuwen die in de Addis Abeba Zoo werden gehouden.

De voormalige populariteit van de Barbary Leeuw als een Dierentuin Dier bied de einige hoop om het ooit weer te zien in het Wild in Noord-Afrika. Veel Dierentuinen bieden Mating Programmes – Paar Programma’s aan welk zullen helpen om de Populatie van dit Soort te verhogen.

Na jaren van onderzoek in de Wetenschap van de Barbary Leeuw en in de aanleiding van de Verhalen van Overlevenden heeft het WildLink International in samenwerking met Oxford University, United Kingdom een ambitieus Project gelanceerd in welk het Interntional Barbary Lion Project. Oxford gebruikt hier de nieuwste DNA Technieken om het DNA vingerafdruk van de Barbary Leeuw en zijn Onder-Soorten te identificeren. Onderzoekers namen Bot Monsters uit Overblijfselen van het Skelet van de Barbary Leeuw uit Museums in heel Europa, zoals die in Brussel in België, Parijs in Frankrijk, Turijn en nog andere museums. Deze laboratorium monsters werden teruggegeven aan de Universiteit van Oxford, al waar het Wetenschappelijke Team de gewonnen DNA-sequentie van de Barbary Leeuw indentificeerden als een Aparte Onder-Soort.

Meer recent hebben een aantal Onderzoekers de ontwikkeling van een Europees Stamboek voor de Marokkanse Royal Lions in welk deze rechtstreeks afstammen van de Koning van de Collectie ondersteund. Deze werkzaamheden gericht op het voorzorgbeginsel in het principe dat deze Sub-Populatie van Dieren een unieke Barbary Leeuw Genetic erop na houd als wel een Demonstratieve Morphology van de Voorouderlijke Genen van de Barbary Leeuw.