blog placeholder

Voor iedereen die een puppie wil aanschaffen, moeten rekening houden met een heleboel dingen. Denk hier niet te licht over en houd ook rekening met de kosten die je allemaal maakt. Het is niet alleen de kosten van de hond, maar alles wat er bij hoort. Wees voorbereid en je heb er alle gemak van.

Zelf heb ik in september 2012 een puppie gekocht. Wilde al jaren een hondje, maar de omstandigheden waren er al die tijd niet voor me, tot ik dichter bij mijn werk ging verhuizen. Anderhalf jaar de situatie in mijn nieuwe woonplaats aangekeken, tot ik het besluit nam om toch voor een hondje te gaan.

Maar dan de vraag, welke ras? Lang leven internet en avonden op internet gekeken naar de karakters van alle rassen. Mijn wens was, niet te groot, rustig en sociaal. De keuze werd Franse Bulldog.

Via de officiele site van de Franse bulldog gaan kijken voor een goede fokker en had me aangemeld bij een fokker die een nestje verwachten. Eind juni zijn de pups geboren en eind augustus kon ik de pup ophalen.

De voorbereiding:

Voor me zelf heb ik in de periode van geboorte en het ophalen van de pup me volledig voorbereid. Alles aangeschaft wat je maar kan bedenken (bench, riem, halsband, tuigje, voer/drinkbak, voer, lekkernij etc). Boeken gelezen (oa. aanpak van een pup, ceasar milan) internet afgestruind naar ervaringen van andere. Ik was er helemaal klaar voor, kon niet wachten tot de kleine pup kwam.

Dit heeft me heel veel tijd, energie en geld gekost, maar ik kan zeggen dat ik een super huisgenoot heb. Ik had me geen betere kunnen bedenken. vooral door de voorbereiding vooraf. Ik ben niet voor verrassingen komen te staan.

 

Voor iedereen die overweegt om een hondje te kopen. Wees voorbereid, je komt zo niet voor verrassingen te staan en valt het niet tegen. Zo voorkom je dat je hondje niet op marktplaats komt te staan omdat je het anders had voorgesteld.