blog placeholder

Gister las ik op mijn Facebook een  euforisch bericht van een Facebook vriendin. Zij schrijft: Heb een lezing bijgewoond van Mies Kloos, een eye-opener! Zo’n bericht maakt mij natuurlijk heel  nieuwsgierig. In dit artikel ga ik op zoek naar wie Mies Kloos is en wat haar bijzondere boodschap is die de ogen van mijn Facebook vriendin heeft geopend.

Mies Kloos:
Mies Kloos is geboren als Mies Raasveldt, daarom kun je haar op Facebook facebook.com/mies.raasveldt  vinden onder haar meisjesnaam. Ze is afgestudeerd in Wageningen als drs. In de hydrogeologie. Vervolgens heeft ze 15 jaar in Bolivia gewoond en gewerkt. In de loop der jaren kwam ze erachter dat niet alles logisch te verklaren of te beredeneren is. Omdat ze toch overal een verklaring voor wil hebben is ze, zoals ze zelf zegt, overgegaan op het spirituele pad.

Voordelen van het het spirituele pad:
Mies Kloos ontdekte al heel gauw dat het spirituele pad de ideale manier is om alles te verklaren. Alles wat je op een spirituele manier verklaart hoef je namelijk niet te bewijzen, je hoeft het alleen maar te geloven.

Wat heeft Mies Kloos ontdekt?
Mies kwam er op de spirituele manier achter dat lichaam en geest niet van elkaar te scheiden zijn en dat de gehele schepping  niet meer is dan een droomwereld die geschapen is om afscheiding te ervaren en dat elke ziekte wordt veroorzaakt door emotioneel traumatische ervaringen. Ze is wel zo verstandig om steeds te zeggen, “Dit is mijn plaatje, ontstaan vanuit mijn overtuigingen, mijn percepties en mijn conditioneringen. Ik nodig iedereen uit om mijn plaatje te gebruiken om zijn of haar eigen plaatje te ontwikkelen. Dit is een fantastische ontdekkingsreis, geniet ervan!”

Voorbeeld van een Mies Kloos gelover:
Een mooi voorbeeld van een Mies Kloos gelover is Avital Elbaz. Avital Elbaz is geboren in Kfar Saba, Israël en op jonge leeftijd verhuist naar Volendam. Daar groeide ze op en behaalde het MAVO D diploma en het diploma MDGO voor Mode en Kleding, richting Realisatie. Daarna volgde ze een aantal administratieve cursussen en werkte ze in verschillende administratieve functies bij de gemeente bij de Sociale Dienst, de Sociaal Raadslieden, de Vreemdelingenpolitie en Burgerzaken.  In 2002 besloot zij zich te gaan verdiepen in de zin van het leven en volgde van 2002 tot aan nu de volgende cursussen en workshops. Initiatie Reiki I,  WS Initiatie Reiki II,   Numerologie,  Homeopathie,  Testen met de Biosensor,  Bach Bloesemtherapie,  Emotioneel Evenwicht met Roy Martina, Orthomoleculaire Suppletie,  Hoe schrijf ik een boek,  De Transformator voor Succes en Meesterschap (EVT/EFT),  Oligotherapie,  Celzouttherapie, Gronden,  Reiki,  Ik en de ander, De Perfecte Partner,  Counseling,  NAET Basic,  te London UK , NAET Advanced-1,  Familieopstellingen,   NAET Advanced-2, Geld, Familieopstellingen,  Breakthrough to Success ,  Lon UK, Kinderen uit balans, Schildklierproblematiek,  Specialisatie Counseling,  Familieopstellingen rond ziekte,  Master Mind, Somatic Experiencing,  Kabbalah, Omega Healing Experience, Millionaire Mind Intensive, Dialoog tussen lichaam en ziel, Familieopstellingen, Traumaopstellingen, Interakt, Opstellingen, Systemic Ritual, Breek de Stilte I, Traumaopstellingen, Interakt, Opstellingen van het verlangen(trauma), Breek de Stilte II, Traumaopstellingen, Psycho-energetisch zelfmanagement, De Biologie van de Psyche (Germaanse Geneeskunde) door Mies Kloos-Raasveldt, SODO Pop Feng Shui. Uit deze opsomming maak ik op dat zij een typisch voorbeeld is van een zoekende persoon die bereid is alles te geloven wat anderen zeggen om haar leven zin te geven.

Waarom geloven mensen al die onzin?
De verklaring voor het feit dat heel veel mensen alle onzin die door Mies Kloos (en alle andere mensen die de werkelijkheid met spirituele methodes verklaren) wordt verkondigd geloven is als volgt. De mens is nog niet zo ver geëvolueerd dat hij de werkelijkheid kan begrijpen. Dit zal ook nooit gebeuren, de mens is namelijk een tussenfase in de evolutie naar het goddelijke. De mens zelf zal dus nooit het denkniveau bereiken waarmee hij alles begrijpen en verklaren kan. Zie: zouden-de-goden-zich-voortplanten?