blog placeholder

Er is een wezenlijk verschil tussen eeuwig leven, nooit oud worden en onsterfelijk zijn. Als je eeuwig leeft leef je een aantal eeuwen. Als je nooit oud wordt blijft je lichaam altijd jeugdig en als je onsterfelijk bent ga je nooit dood. In dit artikel wil ik mijn gedachten de vrije loop laten gaan in de hoop dat ik mijzelf niet onsterfelijk belachelijk maak.

Kun je eeuwig leven, nooit oud worden, onsterfelijk zijn

Eeuwig leven:

Op onze aarde valt het tegenwoordig niet mee om eeuwig te leven. Ondanks dat we volgens onze jaartelling steeds ouder worden is het bereiken van één eeuw leven nog lang niet vanzelfsprekend. Dit is te danken aan onze westerse jaartelling. Onze jaartelling is gebaseerd op één zonnejaar. Een zonnejaar bestaat uit 365 dagen, 5 uur, 48 minuten en 45,18 seconden. Om 100 jaar te worden moeten we dus 876500 uur in leven blijven. Stel je nu eens voor dat onze voorouders vroeger niet bekeerd waren tot Christen maar tot Moslim. Dan hadden we nu in plaats van de Gregoriaanse Jaartelling de Islamitische jaartelling gehad. De Islamitische jaartelling is in tegenstelling tot de Gregoriaanse Jaartelling niet gebaseerd op het systeem van één zonnecyclus per jaar maar op het systeem van 12 maanmaanden per jaar. Daardoor duurt het Islamitische geloof geen 365 dagen maar slechts 354 dagen per jaar. Een Moslim hoeft dus maar 849600 uur te leven om 100 jaar te worden. Dat is 26900 uur minder als wij. Een Moslim hoeft dus omgerekend ruim drie jaar minder te leven om toch 100 jaar oud te worden. Als je iedereen eeuwig zou willen laten leven moet je dus een jaartelling invoeren waarbij iedereen gemiddeld 200 jaar  oud wordt. In Nederland worden vrouwen momenteel gemiddeld 82,5 jaar en mannen 78,5 jaar. Gemiddeld worden we dus 80,45 jaar. Om er voor te zorgen dat iedereen gemiddeld 200 jaar oud zal worden moet je dus een jaartelling invoeren die gebaseerd is op een jaar van 146 dagen.

Kun je eeuwig leven, nooit oud worden, onsterfelijk zijn

Nooit oud worden:

Eeuwig leven heeft dus niets te maken met altijd jong blijven. Eeuwig jong blijven is in theorie al mogelijk. Volgens de regeneratie theorie is het namelijk theoretisch mogelijk dat het overschot aan lading van zuur reagerende ziekmakend weefsel wordt geneutraliseerd en vervolgens positief gemaakt. Het hierdoor elektrisch ‘omgepoolde’ weefsel wordt daardoor van negatief weer positief en daarmee alkalisch. Dit is een voorwaarde voor een optimale stofwisseling. Nu is het nog zo dat er bij de mens steeds cellen afsterven en vervangen worden door nieuwe cellen die naarmate we ouder worden minder goed van kwaliteit zijn. Bij een optimale stofwisseling echter zijn de nieuw aangemaakte cellen beter dan de afgestorven en wordt het lichaam dus jonger. Zoals met alle theorieën is het slechts een kwestie van tijd voordat we zover zijn dat we technisch in staat zijn om de ideale apparatuur te maken om de perfecte regeneratie therapie te kunnen uit voeren. Als we hier in slagen wordt het dus mogelijk dat ons lichaam voor altijd jong blijft.

Onsterfelijk:
Onsterfelijkheid tenslotte is het minst te bevatten onderwerp. Ben je onsterfelijk als je fysieke lichaam voor altijd blijft leven, ben je onsterfelijk als je ziel of geest voor altijd blijft leven of ben je onsterfelijk als je gedachtegoed voor altijd blijft leven. De onsterfelijkheid van je fysieke lichaam is volgens mij door de manier waarop de natuur georganiseerd is niet waarschijnlijk. De natuur is namelijk zo ingesteld dat we door ons voort te planten steeds verder evolueren. Als iedereen onsterfelijk zou zijn, zou er geen noodzaak meer zijn om ons voort te planten en zou onze evolutie als gevolg daarvan stagneren. Dit is tegennatuurlijk en daarom dus niet waarschijnlijk. De onsterfelijkheid van de ziel is nog nooit bewezen en strand volgens mij al op het feit dat, als je door bijvoorbeeld zuurstofgebrek, een hele zware hersenbeschadiging oploopt je kunt veranderen in een als een plant levende persoon die geen enkele gedachte meer heeft. Je zult er dan niet eens erg in hebben als je doodgaat laat staan dat je kunt beseffen dat je in het hiernamaals bent. Blijft over de onsterfelijk van je gedachtegoed. Het aan anderen overbrengen van je gedachtegoed is uiteindelijk de enige manier om onsterfelijkheid te bereiken.

Kun je eeuwig leven, nooit oud worden, onsterfelijk zijn

Conclusie:
Bedankt dat je door mijn artikel te lezen mij meehelpt om door middel van mijn gedachtegoed onsterfelijk te worden.