blog placeholder

Het leven is door toeval ontstaan. Het leven leeft zichzelf door toeval. Het is dus volgens deze universeel geldende natuurwet geen toeval dat een random word generator de volgende woorden genereert? Rijden, Consumeer, Wetenschappelijk, buurt, waardering, betrouwbaar, frons, ten onrechte, verzinsel, springen, ergens, verdoemd.

toevallige woorden

Rijden:
We rijden nu al twee dagen en zijn pas halverwege. De heenreis duurt vier dagen hebben we uitgerekend. De eerste dag reden we nog door bekend gebied maar de tweede dag werd alles nieuw voor ons. Vreemde huizen, vreemde mensen, vreemde bomen zelfs de lucht is vreemd. Vinden wij. Hier vinden ze alles gewoon behalve ons. Vreemde mensen in een hele vreemde auto, wat moeten ze hier, er valt hier toch niets te beleven. Het is al laat en we besluiten te stoppen voor de nacht. Waarom stoppen die vreemdelingen hier op dit late uur? We zien een paar mensen en stappen uit. Oei, ze zien ons en stappen uit. We lopen rustig naar ze toe om te vragen of we ergens kunnen slapen. Ze komen naar ons toe, wat willen ze van ons?

toevallige woorden

Consumeer:
Ik consumeer. Ik besta dus ik consumeer. De reden dat ik besta is omdat ik consumeer. Als ik niet meer consumeer houd ik op te bestaan. Ik ben dus geen mens maar een consument. De consument is de belangrijkste soort hier op deze aarde. Zonder consument geen afzet. Zonder afzet geen productie. Zonder productie geen werk. Zonder werk geen geld. Zonder geld geen consumptie.

toevallige woorden

Wetenschappelijk:
Wetenschappelijk gezien kan het niet maar toch gebeurt het. Is dat het wonder. Eerst was er niets en opeens is er iets. Nu is het er maar zal het er daarom ook altijd blijven? Of gaat het door tot het einde en verdwijnt het dan weer in het niets. En is het er dan eigenlijk ooit echt geweest of was het slechts een idee. Een idee van een god. En ben ik dan die god of is god die vervelende man die mij geschapen heeft maar er ook voor zorgt dat ik niets kan. Ik doe mijn best en werk keihard. Maar ik weet nu al wie er wint aan het eind van mijn rit. Waarom blijf ik dan wel zo hard mogelijk lopen?

toevallige woorden

Buurt:
Ik woon in een gezellige buurt met aardige mensen. Ze zijn alleen allemaal anders als mij. Of zijn zij allemaal gewoon en ik anders dan hen. Loop ik ’s morgens vroeg een rondje dan ben ik de enige. Loop ik ’s avonds laat een rondje dan ben ik de enige. Nederland is vol maar alleen daar waar ik niet ben.

toevallige woorden

Waardering:
Ik heb heel veel waardering voor alles in mijn leven. Ik ben gezond, ik heb een lieve vrouw, ik heb een mooie stoere zoon, ik heb een mooie lieve dochter, ik heb een mooie baan, mijn vrouw heeft een mooie baan, ik heb een eigen huis, ik heb een auto en nog veel meer en toch ben ik niet tevreden. Iedere dag denk ik is dit het nou? In mij zit al van kinds af aan die onrust. Ik wil meer, geen spullen maar meer doen, meer weten en meer kunnen. Ik vertrouw erop dat dat nog komt. Ik heb nog tijd genoeg en als ik te vroeg alles heb gedaan, alles weet en alles kan duurt de rest van mijn leven nog langer.

toevallige woorden

Betrouwbaar:
Ik ben (bijna) honderd procent betrouwbaar. Als ik ja zeg is het ja en als ik nee zeg is het nee. Ik vind dit heel gewoon maar volgens anderen is dat het niet. Zijn die anderen dan niet betrouwbaar? Als ik met een ander praat komt hij betrouwbaar over omdat ikzelf betrouwbaar ben. Als iemand anders mij niet vertrouwd komt dat dan omdat hij zelf niet betrouwbaar is?

toevallige woorden

Frons:
Een frons is voor mij al genoeg. Laat maar zitten. Het hoeft al niet meer.

toevallige woorden

Ten onrechte:
Ten onrechte veroordeeld en alles kwijt. Dat kan dus in Nederland. Je wordt verdacht van fraude en wordt  8 maanden in voorlopige hechtenis gezet. In de eerste maand van je hechtenis wordt je bedrijf verkocht. Omdat je van fraude verdacht wordt trekt de bank de hypotheek in en moet je vrouw jullie huis verkopen. Als je na 8 maanden van alles wordt vrijgesproken kom je vrij en blijk je een schuld te hebben van een miljoen terwijl je bedrijf en je huis een jaar daarvoor nog werden getaxeerd op 1,7 miljoen. Na 3 maanden rechten heb je nog maar 2 ton terug. Ten onrechte.

toevallige woorden

Wat heb ik over:
Ik heb nog maar vier woorden over: verzinsel, springen, ergens, verdoemd. Geheel toevallig, je moet maar zien of jij er nog wat mee wilt doen.