blog placeholder

Wat het begin van de schepping betreft zijn er in de wereld twee kampen namelijk de creationisten en de evolutionisten. De creationisten zijn van oudsher de grootste groep maar de laatste jaren verloren ze steeds meer terrein aan de evolutionisten. Maar ook de evolutionisten komen, naarmate de evolutie wetenschappers verder terug naar de oorsprong terug kunnen redeneren, steeds meer tot de conclusie dat op zeker moment er iets uit het niets is ontstaan. Dit maakt dus dat ook de evolutionisten langzaam maar zeker, ondanks dat ze dat al jaren proberen te voorkomen, gaan behoren tot het kamp van de creationisten. Zowel de creationisten als de evolutionisten hebben daarbij hun eigen verhaal bedacht wat betreft het begin van de schepping. Tussen de versies van deze twee scheppingsverhalen zitten heel veel verschillen maar ze hebben één ding met elkaar gemeen. In de beide versies is de schepping voltooid en hebben de levende wezens zich alleen nog maar verder aangepast aan de veranderende omstandigheden.

De schepper is weer terug van vakantie

De schepper is terug van vakantie:

Bij de creationisten die in de bijbel geloven heeft de schepper de wereld in 6 dagen geschapen en heeft hij zich de 7de dag ten ruste gelegd om van zijn creatie te genieten. Bij de evolutionisten heeft de schepper het hele universum met een grote knal in een fractie van een seconde doen ontstaan en is toen ook achterover gaan zitten om te kijken hoe alles verder vanzelf zou evolueren. In beide gevallen nam de schepper dus gewoon vakantie. Natuurlijk zijn de 7 dagen die de bijbelse schepping duurde symbolisch bedoelt en staan deze voor een 7 tal hele lange periodes waarin de diverse scheppingen plaatsvonden. Maar ik heb goed nieuws voor zowel de creationisten als voor de evolutionisten, de schepper is weer terug van vakantie, het is weer tijd voor verrassende nieuwe scheppingen. Eindelijk weer eens schepsels die niet alleen maar nuttig of sterk zijn maar gewoon verrassend en anders.

De schepper is weer terug van vakantie

De nieuwste schepsels van dit moment:

Aan de nieuwe schepsels die de schepper bedacht heeft kun je wel zien dat hij tijdens de miljoenen jaren dat hij vakantie had heel veel frisse nieuwe inspiratie heeft opgedaan. Tijdens deze vakantie kwam hij tot de conclusie dat het mooiste wat hij vroeger geschapen had de vrouw was. Voortbordurend op dit succes heeft hij daarom een nog mooiere versie van de vrouw gemaakt. Hij heeft een vrouw met 4 benen geschapen. Op het moment dat hij daarmee klaar was gekomen wist hij dat dit van deze scheppingsronde bij voorbaat al de winnaar was. Maar hij ging verder. Als tweede schiep hij iets voor kinderen. Een leuk knuffelkoetje wat niet groter wordt als een poes. Daarna schiep hij iets totaal nieuws, hij heeft er nog geen naam voor maar het is een schepsel dat dienst doet als een opa, een vader, en een huisdier inéén. Hierna schiep hij een spinvrouw, deze bouwt een groot web waar zij mannen mee kan vangen.

De schepper is weer terug van vakantie

Opvallende restylingen in de schepping:

Naast geheel nieuwe schepsels heeft hij ook een paar opvallende restylingen uitgevoerd. De eerste die mij opviel was een leeuw die met een geweer jaagt. Deze restyling is de eerste in de reeks die als doel heeft dat bedreigde diersoorten zich tegen de mens kunnen verdedigen. Een andere, meer op het comfort van de mens gerichte, restyling is die van de koe die bier geeft. Met deze schepping verhoort de schepper het gebed van het grootste deel van de mannen. Ook een leuke restyling is de hond met de tijger tekening. Ook hier heeft de schepper hoge verwachtingen van omdat de hond het heel goed doet in een mensrijke omgeving en door de frisse tijgerprint blijven de kenmerkende tijgerkleuren van de binnenkort uitgestorven tijger toch op de aarde aanwezig. Als laatste restyling heeft de schepper de saaie grijze olifant, met een gewaagde zebraprint, omgetoverd tot een opvallende trendy verschijning speciaal voor gebruik in de dierentuin.

De schepper is weer terug van vakantie