blog placeholder

Wordfeud: Of je nu reist met de metro, in een kroeg wat zit te drinken of een snelle hamburger eet bij een bekend fastfood restaurant, iedereen lijkt het op dit moment te spelen. Met de toegenomen populariteit van Wordfeud is ook de wens toegenomen om wedstrijden te spelen. Jezelf maximaal uitdagen, winnen, competitie, strijd. Het maakt het spel nog interessanter, mits je competatief bent ingesteld natuurlijk.  Hieronder een korte samenvatting van de mogelijkheden om wedstrijden te spelen. Let op: ‘ Het zal je verslaving vermoedelijk doen toenemen”.

Wordfeud

De interactieve kopie van scrabble welke je kan spelen op je iphone, ipad of android toestel & waarbij je niet het spel ineens hoeft af te maken. Om precies te zijn heb je 72 uur om een volgende zet te doen.

Wordfeud Competitie:

Op Locatie:

Overal in het land worden op dit moment initiatieven ontplooid om in groepsverband een toernooi te spelen. De beste manier om erachter te komen waar en wanneer er wordt gespeeld en onder welke voorwaarden, is even ‘zoeken’ op internet.

Je typt in je browser de woorden ‘Wordfeud competitie’ en er komen een flink aantal hits langs. Het leuke van deze initiatieven is dat er in een kroeg of zaal wordt gespeeld op je eigen mobiele device. Je kan er met je vrienden afspreken of worden ingedeeld in een willekeurig team. En onder het genot van een drankje is wordfeud weer verworden tot ‘old fashion scrabble’, een gezelschapsspel.  

 

Wordfeudia.nl:

Ook een erg leuk initiatief is de website wordfeudia.nl. Een website waarop je toernooien wordfeud kan spelen. 

Deze site is alweer een tijdje bezig en de eerlijkheid gebied te zeggen dat de server niet altijd even stabiel is. Verder is het een nadeel dat wordfeudia.nl en wordfeud strikt genomen niets met elkaar te maken hebben. Je zult dus altijd moeten inloggen op de website van wordfeudia om de standen te kunnen bekijken en de scores door te geven. Een ander nadeel is dat de site nog niet door heel veel mensen wordt gebruikt waardoor je regelmatig dezelfde mensen tegenkomt. 

Dat waren de nadelen. Wat mij betreft echter, zitten er meer voordelen aan het spelen van een toernooi op wordfeudia.nl dan nadelen. 

  1. Een voordeel ten opzichte van het uitnodigen van een random opponent in Wordfeud, is dat je hier in 99% van de gevallen mensen treft die het spel graag willen spelen en ook afmaken.
  2. Verder verloopt het spel wat sneller dan bij wordfeud. Een wedstrijd moet binnen 72 uur worden afgerond. Is er dan geen stand doorgegeven, bepaald de computer de winnaar.
  3. Iedereen kan zijn eigen toernooi starten. Dit kan besloten zijn of openbaar en met een standaard bord of een random bord, in poulevorm, knock-out vorm of een combinatie van beiden.
  4.  Daarnaast kan je je altijd inschrijven op een willekeurig toernooi.

Wat niet ondervangen kan worden is het gebruik van cheaters of wordfeud helpers en je zult ook hier tegenstanders tegenkomen die ze lijken te gebruiken. Maar ach…. zo veel plezier van een spelletje heb ik allang niet gehad.