blog placeholder

Drank over je laptop heen gegaan? Volg deze instructies en misschien red je de laptop nog.

Het komt wel eens voor dat je lekker zit te laptoppen en er komt een vol glas met drinken er over heen. In de meeste gevallen is dit het einde van de laptop of in ieder geval het toetsen bord, maar als je een paar dingen goed doet is hij meestal nog te redden.

Wat je wel moet doen

– Als de laptop aan stond zet hem snel uit
– Leg de laptop op de kop neer voor minimaal een half uur op een handdoek, het
liefst als een boek openleggen met het toetsenbord op de handdoek.

Wat je zeker niet moet doen

– De laptop aanproberen te zetten als de drank er nog niet goed uit is, dit zorgt voor kortsluiting en het zeker weten aanschaffen van een nieuwe laptop, of dure reperatie
– Leg hem ook niet aan de voeding
– Ook niet met fhonen op de laptop gaan blazen om het sneller te laten drogen als het namelijk op je moederboord opdroogt werkt deze hoogwaarschijnelijk niet meer.
– Proberen de drank te laten verdampen op een of andere manier grote kans dat je dan de rest van je laptop ook kapot maakt.

Als je na ongeveer een uur de laptop van de handdoek afhaalt (zelf raad ik 3 uur aan) zal de meeste drank eruit zijn. Als de drank namelijk opdroogt in je laptop dan is de kans groot dat je laptop nooit meer gaat werken. Probeer pas na een lange tijd dus ongeveer 2 a 3 uur de laptop aan te zetten zodat er geen kortsluiting ontstaat. Werkt hij dan niet kan je hem altijd nog proberen open te schroeven en handmatig de resterende drank resten te verwijderen. Maak je geen zorgen dat je de garantie hierdoor verlies want die ben je al kwijt door er drank over heen te gooien, behalve als je verzekert bent tegen dit soort ongevallen maar meestal is dit niet het geval. Hopelijk lukt het om je laptop te redden.