blog placeholder

Zoekmachineoptimalisatie kan gerealiseerd worden via verschillende technieken. Er valt onder deze technieken een onderscheid te maken tussen: “Black hat SEO” en “White hat SEO”. Black hat SEO zijn technieken die Google afkeurt om te gebruiken bij zoekmachine optimalisatie. White hat SEO zijn technieken die Google goedkeurt bij zoekmachine optimalisatie.

In dit artikel staan voorbeelden van black hat SEO. Als u gebruikt maakt van zoekmachineoptimalisatie, dan is het zeer verstandig om alleen bezig te houden met white hat SEO technieken.

Voorbeelden Black Hat technieken.

  • Keywords dezelfde kleur geven als de achtergrond van de webpagina. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine de zoekwoorden wel ziet, maar de bezoeker van de webpagina niet. Hierdoor denkt de zoekmachine dat de pagina over het desbetreffende woord gaat, maar eigenlijk wordt de zoekmachine voor de gek gehouden.
  • Redirects. Dit is wanneer jij een website hebt geoptimaliseerd op een bepaald keyword, maar deze website automatich doorverwijst naar een andere website. Dit herkent de zoekmachine als Black Hat SEO.
  • Cloaken. Met deze techniek bouwt men een website die voor de zoekmachine er totaal anders uitziet dan voor de bezoeker. Het is een soort dekmantel. Dit wordt ook gezien als Black Hat SEO.
  • Technieken om snel meer links te krijgen, zoals link farms of links kopen. Zoekmachines waarderen jou site aan de hand van het aantal inkomende links. Als jij links koopt of meedoet aan link farms (een groep van sites die allemaal naar elkaar linken) en de zoekmachine komt daarachter dan wordt je site uit de zoekresultaten gehaald.
  • Dubbele content. Dit is als je verschillende links met dezelfde inhoud op je site hebt. Zoekmachines indexeren dan twee verschillende pagina's met dezelfde inhoud. Dit wordt gezien als een manier om beter op te vallen met de content en wordt dus ook bestraft. Men moet uitkijken dat er niet van dit soort pagina's zijn op de website.
  • Forums en blogs spammen. Als je jou website overdreven op verschillende forums en blogs post wordt dit ook herkend als Black Hat SEO, aangezien het vaak één gebruiker die op verschillende forums en blogs hetzelfde bericht en link plaatst. Dit wordt niet gewaardeerd door de zoekmachine.
  • Links op eigen website naar verdachte websites. Als je links hebt staan naar verdachte websites die wellicht spammen of zich schuldig maken aan andere niet acceptabele technieken om hoog te komen in de zoekmachine is de kans groot dat jou website ook wordt verdacht van dit soort praktijken, aangezien jij er links naar toe hebt staan.
  • Automatisch inhoud/content met interne links op de website laten maken. Er zijn programma's die automatisch content op de website voegen om betere keywords en een groter draagvlak te creeëren. Dit is verboden omdat vaak de inhoud niet relevant is voor de eind-gebruiker van de zoekmachine.
  • Link hoarding. Zoveel mogelijk inkomende links verkrijgen zonder dat je zelf uitgaande links geeft naar andere websites. Hierdoor wil je de zoekmachine laten merken dat je erg belangrijk bent. Maar omdat jou lnikprofiel niet natuurlijk eruit ziet (het verschil tussen inkomend en uitgaand) wordt jou site als verdacht aangemerkt en kan je uit de zoekresultaten gehaald worden.
Dit zijn enkele grote voorbeelden van Black hat SEO. Er zijn nog meer technieken, waaronder wat guerilla seo technieken. zoekmachines zijn echter nog steeds geen mensen, dus met sommige technieken komt u misschien weg.
 
Ik wil graag benadrukken dat ik website eigenaren niet aanmoedig deze technieken te gebruiken!