blog placeholder

Je kunt het filmpje immers draadloos naar je TV streamen, zodat iedereen het in het groot kan zijn. Zoals wel vaker het geval bij Apple is het de bedoeling geweest om dit enkel te laten werken op de apparaten van Apple zelf. Het is nu echter ook mogelijk om om Airplay te gebruiken op je Windows PC, al dient daar wel direct bij gezegd te worden dat je er wel een draagbaar Apple apparaat bij nodig hebt, zoals een iPhone of een iPad. Wanneer je deze echter tot je beschikking hebt, kun je onbeperkt genieten van Airplay ondanks het feit dat Apple het oorspronkelijk bedoeld heeft voor streaming tussen twee verschillende Apple apparaten. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je Airplay eenvoudig op je PC kunt gebruiken. 

Airplay op je pc

Download Shairport4w

Het is wellicht overbodig om te zeggen maar je iPhone of iPad en je PC dienen wel op hetzelfde netwerk ingelogd te zijn. Allereerst download je het programma Shairport4w. Dit programma kun je via internet gewoon gratis downloaden. Let er hierbij wel op dat je het programma van een site haalt die je kent of een website waarvan je eerst onderzocht hebt of deze te vertrouwen is. Veel websites waar je programma’s kunt downloaden zetten met deze download namelijk ongemerkt andere programma’s op je computer. Zoek dus eerst even uit welke website echt te vertrouwen zijn en download vervolgens Shairport4w. Als het goed is, kun je het programma binnen enkele minuten downloaden Het is namelijk ingepakt in een .zip bestand, waardoor het een veel kleiner bestand is dat snel te downloaden is. 

Airplay voor de iphone

Shairport4w op je computer zetten

Wanneer je het programma gedownload hebt, ben je nog niet klaar. Zoals eerder gezegd is het namelijk een .zip bestand en deze bestanden dien je eerst uit te pakken. De meeste Windows computers hebben standaard een mogelijkheid om de bestanden uit te pakken. Dit kun je doen door op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens uitpakken te kiezen. Daarna kun je een bestemming voor het bestand kiezen, waar je hem op wilt slaan. Wanneer je dit niet op jouw computer kunt doen, kun je gebruik maken van het programma winzip, dat op sommige Windows computers standaard staat. Wanneer dit niet het geval is kun je het programma simpelweg downloaden. Nadat je het programma op hebt geslagen, kun je het openen op je computer. Kijk er niet raar van op dat er vervolgens een melding verschijnt van je firewall en klik gewoon op accepteren. Wanneer je dit niet doet, kun je het programma niet gebruiken en is Airplay op je pc onmogelijk. 

 

Shairport4w op de juiste manier instellen

We zijn nu bijna zover dat we Airplay op onze computer kunnen gebruiken. Het enige dat nog moet gebeuren, is het instellen van het zojuist gedownloade programma. Als het goed is heb je het programma inmiddels open staan op je pc. Wanneer je het voor het eerst opstart, kun je ervoor kiezen om het programma automatisch te openen wanneer je jouw PC opstart. Dit is niet perse noodzakelijk, maar wel erg handig omdat je het dan niet iedere keer bij gebruik hoeft te openen. Wanneer het programma geopend is, kun je het simpelweg minimaliseren. Let er wel op dat je niet op het kruisje drukt, want daarmee sluit je het programma af waardoor alles alsnog niet werkt. Als het goed is, maakt Shairport4w vervolgens verbinding met je thuisnetwerk, waar ook je Apple apparaat mee verbonden is. 

Airplay

En afspelen maar!
Alles is nu definitief klaar om filmpjes vanaf je iPhone of je iPad te kunnen afspelen op je ‘gewone’ Windows computer. De technologie van Apple zit zo in elkaar dat het automatisch verbinding maakt met het programma dat je zojuist op je computer hebt geïnstalleerd. Alles is hierdoor klaar om muziek rechtstreeks vanaf je Apple apparaat te streamen op je Windows PC. Je zult bij het afspelen van muziek of filmpjes op je iPhone of iPad in plaats van de gebruikelijke drie knoppen nu een vierde knop zien. Wanneer je hierop klikt kun je de PC selecteren en de apparaten zijn hiermee aan elkaar gekoppeld! Je kunt vervolgens simpelweg via je telefoon of tablet allerlei filmpjes en muziek afspelen op je PC!