blog placeholder

Veeleisende website eigenaren zweren erbij, een VPS of ook wel virtual private server. Anders dan de shared hosting pakketten die door de massa worden afgenomen, is een VPS voor de echte web hosters. Een VPS is weliswaar iets duurder dan de goedkope shared hosting pakketten, maar ook in de web hosting wereld geldt: goedkoop is nou eenmaal duurkoop. Veel bezongen voordelen van een VPS ten opzichte van andere hosting methoden zijn, de laadsnelheid van de website, de schaalbaarheid, de veiligheid en natuurlijk de prijs/ kwaliteit verhouding. Helaas zijn veel website eigenaren (onterecht) huiverig om een VPS aan te schaffen. Het klinkt natuurlijk ook wel ‘eng’ virtual private server. Niks is minder waar. Een VPS is wellicht nog handiger in gebruik dan de goedkopere shared pakketten die aan de massa worden gesleten voor lage prijzen. In dit korte artikel worden twee absolute toppunten van een VPS benoemt en nader uitgelicht.

1.     Zeer hoog geheugen mogelijk op een VPS

Wanneer je kiest voor een VPS, dan kies je zonder meer voor betaalbare kwaliteit. Terwijl je bij bijvoorbeeld een Dedicated Server heel veel geld moet betalen voor beperkt geheugen, is dat bij een VPS niet het geval. Voor enkele tientjes per maand kan men al een VPS bestellen met tientallen GB’s aan webruimte, een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer en enkele CPU’s. Ook voor de kleinere website eigenaren is een VPS dus betaalbaar. Tel daarbij op dat een site die op een VPS wordt gehost zeer snel laad en vrijwel altijd bereikbaar is. In het geval je geen enkele bezoeker wil mislopen dan dien je dus te kiezen voor een VPS.

2.     Dynamische schaalbaarheid van een VPS

Wanneer een website een succes is, dan bezoeken meer en meer mensen de site. In dat geval dient de site en met name de hosting mee te groeien met het stijgende aantal bezoekers ervan. Met een shared hosting pakket is dit een lastig proces daar je direct een zwaardere klasse dient te kiezen. Een VPS aan de andere kant, biedt wel die flexibiliteit die je zoekt. Een VPS is erop gebouwd om mee te groeien met een bedrijf en de website. Wanneer jouw business groeit dan kun je de VPS automatisch mee laten groeien. Aan de andere kant kun je bij mindere bezoekersaantallen dan verwacht natuurlijk ook kiezen voor een down-grade van het gekozen pakket. In dat geval zorg je er voor dat je nooit te veel betaald voor de hosting.